Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ισραήλ: Χαστούκι από τους Ισραηλινούς στον Ερντογάν – Ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας

Το Ισραήλ θεωρεί την περιοχη της ισραηλινής άσκησης μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και ακυρώνει το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Ισραήλ: Χαστούκι από τους Ισραηλινούς στον Ερντογάν - Ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας

Ισραήλ: Χαστούκι από τους Ισραηλινούς στον Ερντογάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Το Ισραήλ πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλώνοντας κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό πως το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό θα κάνει ασκήσεις νότια της Κρήτης. Μάλιστα για την συγκεκριμένη άσκηση εκδόθηκε ελληνική Navtex.

Η κίνηση αυτή του Ισραήλ αποτελεί ξεκάθαρη θέση των Ισραηλινών υπέρ της Αθήνας, στην διένεξη της Ελλάδας με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Ισραήλ, για την άσκηση του Πολεμικού του Ναυτικού ζήτησε την άδεια ΜΟΝΟ της Ελλάδας, σε μία περιοχή η οποία περιλαμβάνεται στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ισραήλ: Χαστούκι από τους Ισραηλινούς στον Ερντογάν – Ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας

Το Ισραήλ θεωρεί την περιοχη της ισραηλινής άσκησης μέρος της ελληνικής ΑΟΖ.

Θυμίζουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ ζήτησε από την Ελλάδα την άδεια να κάνει ασκήσεις σε δύο περιοχές νότια της Κρήτης. Μάλιστα οι περιοχές αυτές, που δεσμεύτηκαν για την περίοδο από 26 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου μέσω του ελληνικού σταθμού NAVTEX Ηρακλείου, συνέπεσαν με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κίνηση αυτή από το Ισραήλ γίνεται λίγο πριν βγει το τουρκικο γεωτρύπανο Abdul Hamid Khan για γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ισραηλινά ραντάρ αναμένεται να εγκατασταθούν στα ελληνικά νησιά και την Κρήτη.

Μάλιστα τα νέα ισραηλινά ραντάρ είναι διαφορετικής τεχνολογίας από τα υφιστάμενα ελληνικά, αφού πρόκειται για ραντάρ 4D και ΑΕSΑ, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν δεδομένα και σε άλλες πλατφόρμες όπως Belharra, ιπτάμενα ραντάρ, Rafale και F-16 Viper (σ.σ. αργότερα και σε F-35).

Να σημειωθεί ότι όπως έγινε γνωστό, οι Ισραλινοί έκλεισαν συμβόλαιο με «ευρωπαϊκή χώρα του ΝΑΤΟ» για την προμήθεια αεροσκάφους ηλεκτρονικού πολέμου και έγκαιρης προειδοποίησης.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το όνομα της χώρας, όμως πολλοί έφεραν στο μυαλό τους την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτοι στον κόσμο οι Έλληνες ελεύθεροι σκοπευτές – Μην ψάξετε για τους Τούρκους

F-35: Tα παίρνει πιο νωρίς η Ελλάδα – Επιτάχυνση διαδικασιών

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ισραήλ: Χαστούκι από τους Ισραηλινούς στον Ερντογάν – Ξεκάθαρα υπέρ της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ