Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ουκρανία: Χαλάστρα στην Ελλάδα – Τελευταία στιγμή δεν πήρε η Αθήνα ΗΙΜARS

Εκτός των HIMARS η Αθήνα θα έπαιρνε και το NASAMS.

Αριστοτέλης Παπαργύρης Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Ουκρανία: Χαλάστρα στην Ελλάδα - Τελευταία στιγμή δεν πήρε η Αθήνα ΗΙΜARS

Ουκρανία: Χαλάστρα στην Ελλάδα έκανε ο πόλεμος με του Ρώσους, αφού τελευταία στιγμή οι Αμερικανοί έστειλαν τα ΗΙΜARS στο Κίεβο και όχι στην Αθήνα.

Η ρωσοουκρανική σύγκρουση έφερε αλλαγές στον προγραμματισμό της διάθεσης του πλεονάζοντος αμυντικού εξοπλισμού των ΗΠΑ.

Η Αθήνα, δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως, βρίσκονταν ένα… βήμα πριν την εγκατάσταση των ΗΙΜARS στην Ελλάδα, όμως οι ΗΠΑ έστειλαν τελικά τον εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών στην Ουκρανία, για να αντιμετωπίσει την Ρωσία.

Εκτός των HIMARS η Αθήνα θα έπαιρνε και το NASAMS.

Ουκρανία: Χαλάστρα στην Ελλάδα

Το επίγειο σύστημα αεράμυνας μικρής έως μεσαίας εμβέλειας που αναπτύχθηκε από την Kongsberg κατέληξε και αυτό στην Ουκρανία.

Η πιο ώριμη από τις παραπάνω παραχωρήσεις ήταν τα αμερικανικά M113 A3, τα οποία άλλαξαν δρομολόγιο και από την Αθήνα βρέθηκαν στο Κίεβο.

Είναι κατανοητό πως όλα τα παραπάνω αν έρχονταν (σ.σ. και όταν έρθουν) στην Ελλάδα θα αλλάξουν κατά πολύ τη δυναμική των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο οπλισμός αυτό θα έρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα, όμως όχι στους αριθμους που υπολογίζονταν αρχικά. Θα έρθουν πιο λίγα, όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση θα είναι σημαντικές προσθήκες.

Διαβάστε επίσης:

Πολ Ποτ: Ο υπεύθυνος για 2 εκατομμύρια νεκρούς στην Καμπότζη

Ελληνοτουρκικά: Γελάνε οι Τούρκοι για την κρίση του Καστελόριζου με Νίκο Παππά – Έκλεισε το αεροδρόμιο
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Χαλάστρα στην Ελλάδα – Τελευταία στιγμή δεν πήρε η Αθήνα ΗΙΜARS». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αριστοτέλης Παπαργύρης

Είμαι πτυχιούχος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο A.S.E. Bucharest. Έχω συμμετάσχει στην ειρηνευτική αποστολή KFOR στο Κόσοβο.

ΣΧΟΛΙΑ