Αρχική » Εξοπλιστικά

Έφτιαξαν drone που πετάει για μήνες

Μέσω αυτού του drone, τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να μειώσουν την εξάρτηση της αεροπορικής βιομηχανίας στα ορυκτά καύσιμα

Βαγγέλης Λάσκαρης Εξοπλιστικά Διεθνή
Έφτιαξαν drone που πετάει για μήνες

Το πρόγραμμα ανάπτυξης αεροσκαφών Skydeweller, το οποίο ήρθε στο προσκήνιο το 2016 λόγω των πτήσεων με ηλιακή ενέργεια, εστιάζει στα drone, φιλοδοξώντας να αλλάξει την ιστορία της αεροπορίας.

Το πρόγραμμα Skydeweller εκτέθηκε στις 14 Ιουνίου, στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε, όπου εκπρόσωποι από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Λουξεμβούργο συναντήθηκαν για να επισημοποιήσουν την υποστήριξή τους.

Τα αεροσκάφη θα μπορούσαν να μειώσουν την εξάρτηση της αεροπορικής βιομηχανίας στα ορυκτά καύσιμα, εκτελώντας πιο εύκολα εργασίες σε ορισμένους στρατιωτικούς τομείς που ξοδεύουν πολλά χρήματα.

Σύμφωνα με πηγές της Africom, το αεροσκάφος αναμένεται να πετά συνεχώς για αρκετούς μήνες και να έχει τη δυνατότητα υπέρβασης συλλογής πληροφοριών, προκειμένου να υποστηρίξει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση παραβατικών δραστηριοτήτων.

«Η ουσία είναι ότι το αεροσκάφος αποτελεί μια πλατφόρμα μηδενικών εκπομπών και μακράς διαρκείας ISR (Πληροφοριών, Επιτήρησης, Αναγνώρισης), το οποίο προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων με χαμηλότερο κόστος τόσο σε εμάς όσο και στους Αφρικανούς εταίρους μας», δήλωσε ο ταξίαρχος Rose Keravuori, αναπληρωτής διευθυντής πληροφοριών της Διοίκησης Αφρικής.

Οι σχεδιαστές του αεροσκάφους εργάζονται για να κάνουν το Skydweller αυτόνομο. Επίσης, οι καιρικές συνθήκες γύρω από τον Ισημερινό, σε συνδυασμό με την τάση υπεραπόδοσης στην έκθεση στο ηλιακό φως, θα κάνουν το Skydweller ιδανική πλατφόρμα για χρήση στην Αφρική.

 

Διαβάστε ακόμη:

Bayraktar: Προσπαθούν να φτιάξουν πάλι το προφίλ τους οι Τούρκοι μετά τη ρωσική πανωλεθρία

Ρουμανία: Αν πάρει υποβρύχια σημαίνει ότι τελείωσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Κύπρος: NLOS στα παράκτια περιπολικά σε σενάριο τρόμου

 

Πάρτε μια γεύση από Skydweller που θα κάνει την επανάσταση στα drone

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έφτιαξαν drone που πετάει για μήνες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ