Αρχική » Διεθνή

Κύπρος: NLOS στα παράκτια περιπολικά σε σενάριο τρόμου

Οι Spike NLOS στα παράκτια περιπολικά της Κύπρου θα ήταν μία κίνηση ΜΑΤ.

Διονύσης Αντωνέλλος Διεθνή
Κύπρος: NLOS στα παράκτια περιπολικά σε σενάριο τρόμου

Κύπρος: NLOS στα παράκτια περιπολικά σε σενάριο τρόμου, όπως οι Ισραηλινοί.

Οι Κύπριοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται σοβαρά το σενάριο να τοποθετηθούν ισραηλινοί Spike NLOS στα κυπριακά παράκτια περιπολικά και μικρά πλοία τους, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας.

Οι Spike NLOS έχουν εμβέλεια 32 χιλιομέτρων, τοποθετούνται και σε πλοία και έχουν τη δυνατότητα συλλογής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Με την συγκεκριμένη κίνηση η Κύπρος αποκτά ένα σημαντικό όπλο στα χέρια της, και μπορεί να ενισχύει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.

Το συγκεκριμένο σενάριο έρχεται μετά την συζήτηση για την προσθήκη των γαλλικών πυραύλων MISTRAL ATAM στα κυπριακά επιθετικά ελικόπτερα.

Τα έξι (+6) ελαφρά επιθετικά ελικόπτερα H145Μ της εταιρείας Airbus Helicopters με την προμήθεια των MISTRAL ATAM της γαλλικής MBDA μπορούν να μετατραπούν σε κυνηγούς τουρκικών drone και UAV.

Να σημειωθεί πως και ο πύργος UT30MK2 turret των Ισραηλινών προτείνεται για εγκατάσταση στα ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΙ της Κύπρου.

Ο ισραηλινός πύργος UT30MK2 αναμένεται να περιλαμβάνει ένα αυτόματο πυροβόλο ATK MK44 ABM 30 mm και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm. ενώ διαθέτει προειδοποίηση λέιζερ (LWS) και προαιρετικά χειροβομβίδες καπνού.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Οι Αμερικανοί το πήραν πάνω τους και ετοιμάζουν γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Τουρκία: Το τραγικό λάθος των Τούρκων με το 5G σύμμαχος της Ελλάδας

Κύπρος: NLOS στα παράκτια περιπολικά σε σενάριο τρόμου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύπρος: NLOS στα παράκτια περιπολικά σε σενάριο τρόμου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ