Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Αμηχανία στην Άγκυρα – Οι ΗΠΑ συζητούν την αναβάθμιση των ελληνικών MLRS στα 500 χλμ εμβέλεια;

Θα μπορούσαν να επεκτείνουν την εμβέλεια του όπλου έως και τα 1.000 χλμ..

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Αμηχανία στην Άγκυρα - Οι ΗΠΑ συζητούν την αναβάθμιση των ελληνικών MLRS στα 500 χλμ εμβέλεια;

Ελληνική αντιπροσωπεία του Στρατού βρίσκεται στις ΗΠΑ, ώστε να παρακολουθήσουν δοκιμαστικές βολές των νέων MLRS;

Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα 36 συστήματα MLRS της έκδοσης M270A0, με την Αθήνα να εξετάζει «το ενδεχόμενο αναβάθμισης 12-24 από αυτά σε πρότυπο A2, το οποίο επιτρέπει την ενσωμάτωση PrSM», σημειώνει ο Καναδός αρθρογράφος ασφαλείας, Κόλμπι Μπάντβαρ.

Ο Precision Strike Missile ( PrSM ) είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών για να αντικαταστήσει τον MGM-140 ATACMS.

Η εμβέλεια του PrSM θα αυξηθεί πέρα ​​από τον περιορισμό των 499 χλμ (310 μίλια) ενώ αρχικά θα μπορεί να χτυπά μόνο σταθερούς στόχους στην ξηρά, αλλά οι νεότερες εκδόσεις θα παρακολουθούν κινούμενους στόχους σε ξηρά και θάλασσα.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής εφαρμογής της τεχνολογίας ramjet, θα μπορούσαν να επεκτείνουν την εμβέλεια του όπλου έως και τα 1.000 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

Drone – Αθήνα: Αναστάτωση από την χαμηλή πτήση drone στον ουρανό της Αθήνας

Τουρκία: Φοβούνται καθυστερήσεις για τα F-16 – «Στο Αιγαίο η Ελλάδα πήρε Rafale και F-35 και άλλαξαν οι ισορροπίες»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Αμηχανία στην Άγκυρα – Οι ΗΠΑ συζητούν την αναβάθμιση των ελληνικών MLRS στα 500 χλμ εμβέλεια;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ