Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Αντιδράσεις για το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που θέλει η Ελλάδα

Η εξοπλιστική φρενίτιδα της κυβέρνησης δεν έχει τέλος, καθώς κυκλοφορούν σενάρια μέχρι και για απόκτηση πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων!

Βαγγέλης Λάσκαρης Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Η εξοπλιστική φρενίτιδα της κυβέρνησης δεν έχει τέλος, καθώς κυκλοφορούν σενάρια μέχρι και για απόκτηση πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων!

Πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση δώρισε στην Κύπρο, ένα από τα 4 (!!!) VIP αεροσκάφη που διαθέτει. Πρόκειται για το Gulfstream…Όσοι υποθέσαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάλαβε την υπερβολή και την πρόκληση προς τους Έλληνες πολίτες να συντηρεί 4 VIP αεροσκάφη, πέσαμε έξω!

Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση αγοράς νέου VIP αεροσκάφους και μάλιστα Gulfstream με δυνατότητες μεταφοράς περισσότερων επιβατών!

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός που η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκτησε το VIP αεροσκάφος Falcon από τους Γάλλους το οποίο όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές για να δικαιολογήσουν την παντελή έλλειψη φιλότιμου, «το βρήκαμε …σε τιμή ευκαιρίας»!!! Τι ψυχή έχουν…22 εκατομμύρια ευρώ; Τι κι αν με αυτά τα λεφτά έκλειναν «μαύρες τρύπες» σε στρατιωτικούς σχηματισμούς που προσπαθούν με ψίχουλα και πατέντες να λειτουργούν όπως πρέπει; Τι κι αν κατά τ ΄ άλλα διώχνουν κόσμο από τις ΕΔ επικαλούμενοι…μισθολογικό κόστος ή αρνούνται να πληρώσουν στο προσωπικό όσα δικαιούται να πάρει , όπως για παράδειγμα τα νυχτερινά τους;

Η απόκτηση του Falcon προκάλεσε και πάθη στο κυβερνητικό σχήμα ,αφού όλοι οι υπουργοί ήθελαν να πετάξουν με αυτό! Χρειάστηκε παρέμβαση από το Μαξίμου για να καθοριστεί ποιοι θα πετάνε!

Φαίνεται ότι …η ζήτηση είναι μεγάλη και γι ΄ αυτό έχουν βγει στη γύρα να βρουν κι άλλο VIP!!!

Ονειρεύονται και πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων!

Το θέμα του VIP δεν είναι το μοναδικό που δείχνει ότι τα «φρένα έχουν σπάσει» στην κυβέρνηση σε ότι αφορά στους εξοπλισμούς. Όταν αποκαλύψαμε την απόφαση για προμήθεια μεταχειρισμένων αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων που «δεν τα σηκώνουν» οι καταπέλτες των αρματαγωγών, αρκετοί αστειευόμενοι έγραφαν και έλεγαν να μην «ανησυχούμε γιατί μπορεί να μας πάρουν πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων»!

Μόνο που το αστείο φαίνεται να γίνεται…σοβαρό και τα δημοσιεύματα από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους! Αναφέρονται σε «ενδιαφέρον της Ελλάδας για την απόκτηση πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων που αποσύρουν οι Αμερικανοί»!!!

Πέρα από τα αστεία όμως τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το τι συμβαίνει με την «εξοπλιστική φρενίτιδα» που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν.

Με ποια κριτήρια καθορίζονται οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων; Η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίκληση του απόρρητου για να αποφεύγει τις απαντήσεις.

Αποτελούσε προτεραιότητα το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων; Για να χρησιμοποιηθεί που ακριβώς;

Τα χρήματα με τα οποία έχει ήδη φορτώσει τους Έλληνες φορολογούμενους η κυβέρνηση με αποφάσεις που χωρίς καμία αμφιβολία θα κριθούν στο σύντομο μέλλον τα έχει μετρήσει κάποιος; Έχουμε κατά πολύ ξεπεράσει τα 10 δις και οδεύουμε πολύ εύκολα για τα 20!!!

Πηγή: militaire.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Αντιδράσεις για το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που θέλει η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ