Αρχική » Διεθνή

Τουρκία: Ανοίγει το ελληνικό μαντείο που φυλούσε η Μέδουσα!

Η Τουρκία εκμεταλλεύεται ακόμα μία φορά την ελληνική ιστορία προκειμένου να αποκομίσει αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στέλιος Ανδρικάκης Ελληνοτουρκικά Διεθνή
Τουρκία: Ανοίγει το ελληνικό μαντείο που φυλούσε η Μέδουσα!

Ένας από τους πιο διάσημους αρχαιολογικούς χώρους στην Τουρκία, είναι αναμφίβολα ο Ναός του Απόλλωνα που βρίσκεται στο Αϊδίνιο και είναι έχει δημιουργηθεί στην Αρχαία Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα από τους πολλούς Ναούς που έχουν χτιστεί για χάρη του Απόλλωνα όπως προείπαμε και είναι το μέρος που φυλούσε η ίδια η Μέδουσα σύμφωνα με τη μυθολογία.

Ακόμα το Αϊδίνιο στο οποίο εντοπίζεται, είναι μία πόλη πολύ πλούσια σε αρχαιολογική αξία, μέσα στις 23 αρχαίες πόλεις που υπάρχουν στην Τουρκία.

Ο Ναός, που στέκεται εδώ και 2.600 χρόνια, υποδέχεται τους επισκέπτες του τόσο με την ιστορία του όσο και με την υπέροχη δομή του, με χιλιάδες ντόπιους και ξένους τουρίστες να τον θαυμάζουν κάθε χρόνο.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος έχει τη διάκριση ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ναός στον κόσμο μετά τον ναό της Αρτέμιδος στην Έφεσο και τον ναό του Ηραίου στη Σάμο, είναι επίσης γνωστός ως αρχαίο κέντρο προφητειών. Χτισμένος από τους Ίωνες τον 8ο αιώνα π.Χ., για το γιο του θεού Δία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ανοίγει το ελληνικό μαντείο που φυλούσε η Μέδουσα!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ