Αρχική » Εξοπλιστικά

Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες – Και όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Πύραυλος PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) σε κυψέλη Mk 41 Vertical Launch System (VLS).

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες - Και όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες πλέον δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

«Η εκτόξευση πυραύλων PAC-3 MSE από το σύστημα κάθετης εκτόξευσης Mk 41 ανοίγει νέες ευκαιρίες στη θάλασσα και στην ξηρά», τονίζει το thedrive.com για την πιθανή προσθήκη αυτού του πυραύλου στο οπλοστάσιο δεκάδων σημερινών και μελλοντικών πολεμικών πλοίων σε υπηρεσία σε όλο τον κόσμο.

Ένας πύραυλος PAC-3 Missile Segment Enhancement (MSE) σε κυψέλη Mk 41 Vertical Launch System (VLS) που εμφανίστηκε στο Surface Navy Association, άνοιξε την συζήτηση την ώρα που ακόμα η Lockheed Martin δεν έχει κάνει σχετική δήλωση.

Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες – Και όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Ο PAC-3 MSE εισήχθη σε πλήρη παραγωγή για τον αμερικανικό στρατό και άλλους πελάτες το 2018, είναι ο πιο πρόσφατος πύραυλος της οικογένειας Patriot. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον αεροσκαφών, πυραύλων κρουζ και ορισμένων βαλλιστικών πυραύλων χαμηλότερης βαθμίδας.

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τύπους Patriot, όλες οι εκδόσεις του PAC-3 είναι μικρότερα, τα λεγόμενα hit-to-kill όπλα που καταστρέφουν τους στόχους τους προσκρούοντάς τους, αντί με μια εκρηκτική κεφαλή κάποιου είδους.

Θα μπορούσε λέτε να δούμε Patriot σε ελληνικές φρεγάτες στο μέλλον;

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ετοιμάζεται για κίνηση που θα αλλάξει την ελληνική αμυντική βιομηχανία με το ελληνικό stealth drone LOTUS;

Τουρκία: Σόου Ερντογάν στην παραλαβή των νέων αυτοκινούμενων τουρκικών πυροβόλων (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Πύραυλοι Patriot σε ελληνικές φρεγάτες – Και όμως δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ