Αρχική » Εξοπλιστικά

F-35: Η Ελλάδα θέλει να τα πάρει πιο γρήγορα – Ζήτησε και μεταχειρισμένα;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Αθήνα φέρεται να ζητούσε από την Ουάσιγκτον την «άμεση αγορά» είτε «νέων είτε μεταχειρισμένων F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ή ίσως ένα μείγμα και των δύο».

Διονύσης Αντωνέλλος Εξοπλιστικά
F-35

Η Ελλάδα θέλει να πάρει τα F-35 πιο γρήγορα αφού επανέρχεται το σενάριο να ζήτησε και μεταχειρισμένα. Θα αρχίσει να παραλαμβάνει τα F-35 περίπου την ίδια στιγμή που η Lockheed Martin θα τελειώνει την αναβάθμιση αυτών των ελληνικών F-16 Viper, δηλαδή το 2027.

Όμως, σύμφωνα με το Forbes, η Αθήνα φέρεται «να είχε προηγουμένως εκφράσει την προθυμία της να αγοράσει μεταχειρισμένα F-35», κάτι που όπως σημειώνεται «θα μπορούσε να σημαίνει την δυνατότητα απόκτησης του αεροσκάφους λίγο νωρίτερα».

Στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο είχε γίνει για πρώτη φορά αναφορά από την ελληνική εφημερίδα, «Πρώτο Θέμα».

Σύμωνα με το ρεπορτάζ η Αθήνα φέρεται να ζητούσε από την Ουάσιγκτον την «άμεση αγορά» είτε «νέων είτε μεταχειρισμένων F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ή ίσως ένα μείγμα και των δύο».

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ της Realnews τα νέα ελληνικά F-35 θα μπορούσαν να έρθουν στην Ελλάδα ακόμα και μέσα στο… 2025, καθώς ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να παίξουν στις διαπραγματεύσεις Αθήνας – Ουάσιγκτον τα τουρκικά F-35.

Ως γνωστόν η Τουρκία έχει αποκλειστεί από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Η Ελλάδα θέλει να τα πάρει πιο γρήγορα – Ζήτησε και μεταχειρισμένα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ