Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Η εξέλιξη που μπορεί να φέρει άλλες δύο Belharra στην Ελλαδα και να κάψει τις κορβέτες

Προβλέπεται η αναβολή της παράδοσης της τέταρτης και της πέμπτης γαλλικής FDI με μόνη γαλλική διέξοδο την εξαγωγή τους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Φρεγάτες: Η εξέλιξη που μπορεί να φέρει άλλες δύο Belharra στην Ελλαδα και να κάψει τις κορβέτες

Φρεγάτες: Η εξέλιξη που μπορεί να φέρει άλλες δύο Belharra στην Ελλαδα και να κάψει τις κορβέτες αφορά σε δύο γαλλικές FDI που έμειναν στον… αέρα λόγω λιτότητας.

Προβλέπεται η αναβολή της παράδοσης της τέταρτης και της πέμπτης γαλλικής FDI για το 2031 και 2032.

Από τους οικονομικούς δρόμους των περικοπών δεν γλίτωσε ούτε το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό, με τις γαλλικές αρχές να σχεδιάζουν την αναβολή της παράδοσης της τέταρτης και της πέμπτης φρεγάτας FDI το 2031 και το 2032 (έναντι 2028 και 2029).

Σύμφωνα με αποκλειστικες πληροφορίες της γαλλικής latribune.fr, το πρόγραμμα των φρεγάτων FDI (Naval Group) θα μπορούσε να επηρεαστεί από πιθανές πολιτικές εξοικονόμησης που αναμένεται να ενεργοποιηθούν.

Φρεγάτες: Η εξέλιξη που μπορεί να φέρει άλλες δύο Belharra στην Ελλαδα και να κάψει της κορβέτες

Το «μάζεμα» του γαλλικού αμυντικού προϋπολογισμού κατά 30 έως 50 εκατ. δισ. ευρώ θα μπορούσε να πάει πίσω και τον προγραμματισμο των επόμενων γαλλικών μαχητικών Rafale (F4 και F5).

Για την ιστορία, τα ποσά που θα εξοικονομηθούν αναμένεται να στραφούν για τις ανάγκες της Γαλλίας σε νέα πυρομαχικά και πυραύλους.

Έτσι, η Γαλλία, μένει με δύο γαλλικές φρεγάτες στο… ράφι.

Θα μπορούσε η Γαλλία να στραφεί στην Ελλάδα για την αγορά των νέων αυτών γαλλικών φρεγατών με την εξαγωγική τους μορφή; Οι Γάλλοι θεωρούν μονόδρομο την παραπάνω επιλογή.

Αν η Ελλάδα έβλεπε ζεστά το ενδεχόμενο αγοράς δύο ακόμα Belharra (σ.σ. αντί για μία που είναι ο σχεδιασμός), τότε θα μπορούσε να πάει πίσω ή να ακυρωθεί το πρόγραμμα των κορβετών (και οι γαλλικές Gowind μέσα σε αυτές), με την Ελλάδα να αναζητά λύση για τις κορβέτες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των ευρωκορβετών;

Διαβάστε επίσης:

Οι τρεις μέρες ζωής των Bayraktar – Το κόλπο για να δείχνουν μαχητικά

Οι Ισραηλινοί έφτιαξαν γυαλιά που αντικαταθιστούν τα smartphone

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Η εξέλιξη που μπορεί να φέρει άλλες δύο Belharra στην Ελλαδα και να κάψει τις κορβέτες». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ