Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Oι Aster 30 των ελληνικών Belharra είναι οι καλύτεροι πύραυλοι στον κόσμο – Τι έγινε σε άσκηση του ΝΑΤΟ

Οι Γάλλοι το είχαν δηλώσει.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Oι Aster 30 των ελληνικών Belharra είναι οι καλύτεροι πύραυλοι στον κόσμο

Φρεγάτες: Oι Aster 30 των ελληνικών Belharra είναι οι καλύτεροι πύραυλοι στον κόσμο και αυτό αποδείχτηκε σε πρόσφατη άσκηση του ΝΑΤΟ.

Με… ανοιχτό το στόμα είδαν οι αρμόδιοι στην άσκηση Formidable Shield του ΝΑΤΟ τους Aster 30 να πετυχαίνουν με ευκολία τους στόχους τους, την ώρα που ο ανταγωνισμός θα χρειαζόταν δύο πυραύλους για κάθε στόχο.

Οι Γάλλοι το είχαν δηλώσει πως χρειάζεται ένας Aster 30 για να καταστρέψει τον στόχο του, την ώρα που χρειάζονται δύο SM-2.

Φρεγάτες: Oι Aster 30 των ελληνικών Belharra είναι οι καλύτεροι πύραυλοι στον κόσμο

Όπως το είχαν… πει οι Γάλλοι εκτοξεύτηκαν τέσσερις Aster 15 και Aster 30 κατά των τεσσάρων εναέριων στόχων που αναπαρήγαγαν τη συμπεριφορά ενός πολεμικού αεροσκάφους/υπερηχητικού πυραύλου και πέτυχαν σε όλες τις περιπτώσεις τους στόχους τους με τη… μία.

Σημαντική εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι σε λίγο τους Aster 30 θα διαθέτει και η Ελλάδα στις ελληνικές φρεγάτες.

Την ίδια ώρα, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό καλεί τους ευρωπαϊκούς στόλους να καλύψουν τους χώρους που αφήνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, την ώρα που τα κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζουν κάθε χρόνο σχεδόν δώδεκα αντιτορπιλικά και φρεγάτες.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, τα επόμενα χρόνια «η Ουάσιγκτον θα πρέπει να συγκεντρώνει όλο και περισσότερους πόρους της στον Ειρηνικό» για την αντιμετώπιση της Κίνας.

Έτσι, ο ναύαρχος Πιέρ Βαντιέ, αρχηγός του Γαλλικού Ναυτικού, κάλεσε τα ευρωπαϊκά ναυτικά να οργανωθούν για να «γεμίσουν» τους χώρους που θα απελευθερώσει το Ναυτικό των ΗΠΑ.

Για τον Γάλλο ναύαρχο, δεν είναι σημαντικό τα ευρωπαϊκά ναυτικά να αυξήσουν την παρουσία τους στη Μεσόγειο όπως και τον Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και στον Περσικό Κόλπο και στον βόρειο Ινδικό Ωκεανό.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Γαλλική πρόταση για ενιαίο ευρωπαϊκό στόλο και στη Μεσόγειο – Θα πολεμάει σαν ένα

Τώρα καταλαβαίνουν οι Τούρκοι τι μπορούν να κάνουν οι πύραυλοι της Ελλάδας

GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ