Αρχική » Εξοπλιστικά

Γιατί η Ελλάδα παγώνει την μεταφορά των BMP 1 στην Ουκρανία – Τι θα γίνει με τα Marder

Η Bundeswehr, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, διαθέτει 370 Marder.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Γιατί η Ελλάδα παγώνει την μεταφορά των BMP 1 - Τι θα γίνει με τα Marder

Γιατί η Ελλάδα παγώνει την μεταφορά των BMP 1 στην Ουκρανία και την παράδοση των επόμενων Marder από τo Bερολίνο στην Αθηνα.

​Η Ελλάδα έχει στείλει 20 BMP 1 στην Ουκρανία και αντ’ αυτών έχει πάρει 16 Marder από την Γερμανια.

Όμως, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, οι Γερμανοί για να είναι συνεπείς στις προγραμματισμένες παραδόσεις των Marder τόσο στην Αθήνα όσο και στο Κίεβο, με 20 και 40 παραδόσεις γερμανικών τεθωρακισμένων να υπολοίπονται αντίστοιχα, πρεπει να αποσύρουν Marder απο τον γερμανικό στρατό.

Η Bundeswehr, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας, διαθέτει 370 Marder, τα οποία όμως δεν είναι όλα ετοιμοπόλεμα καθώς κάποια από αυτά χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς και κάποια άλλα έχουν ήδη γίνει… ανταλλακτικά.

Γιατί η Ελλάδα παγώνει την μεταφορά των BMP 1 – Τι θα γίνει με τα Marder

Έτσι, η Ελλάδα προσφέρθηκε να δώσει λύση στο… πρόβλημα καθως φέρεται να πρότεινε την καθυστέρηση της παραλαβής από την Αθήνα των γερμανικών Marder, προς όφελος της Ουκρανίας.

Σε αυτή την περίπτωση όμως η Αθήνα υπογράμμισε πως δεν θα στείλει τα υπόλοιπα 20 ελληνικά BMP-1 στο Κίεβο.

Η όλη διαδικασία αναμένεται να επανεκκινήσει έως τον Μάρτιο, όμως συζητείται ακόμα και η πιθανότητα η Ουκρανία να μην παραλάβει καθόλου τα 20 ελληνικά BMP-1 ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε οχήματα μάχης πεζικού δυτικής προσέλευσης, γράφει το Defence Express.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo – Δίνουν το 20% των ιταλικων καυσίμων

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για τα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα παγώνει την μεταφορά των BMP 1 στην Ουκρανία – Τι θα γίνει με τα Marder». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ