Αρχική » Viral

Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo – Δίνουν το 20% των ιταλικων καυσίμων

Πωληση των διυλιστηρίων Isab di Priolo στην εταιρία G.o.i. Energy.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Viral
Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo - Δίνουν το 20% των ιταλικων καυσίμων

Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo τα οποία δίνουν το 20% των ιταλικων καυσίμων.

Η ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano αναφέρθηκε στην πωληση των διυλιστηρίων Isab di Priolo στην εταιρία G.o.i. Energy.

Η G.o.i. Energy εντάσσεται στο κυπριακό επενδυτικό ταμείο Argus και την αγοραπωλησία έκανε γνωστός ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσό Lukoil, τον οποίο άνηκαν έως σήμερα τα συγκεκριιμένα διυλιστήρια στην Σικελία, απ’ όπου και προέρχεται περίπου το 20% των καυσίμων στην ιταλική αγορά.

Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo

Η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τη Litasco. Γνωρίζουμε βαθιά τη σημασία του Isab για την ιταλική οικονομία, τη Σικελία και την τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Isab έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και έχουμε ένα σταθερό επιχειρηματικό σχέδιο για να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε. Σε στενή συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση, είμαστε αισιόδοξοι ότι η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία» δήλωσε ο Michael Bobrov, Διευθύνων Σύμβουλος της GOI Energy.

Τον κυπριακό όμιλο βοήθησε στη συναλλαγή η δικηγορική εταιρεία Bonelli Erede ενώ η Ernst & Young ενεργούσε ως οικονομικός σύμβουλος.

Να σημειωθεί πως ο Michael Bobrov είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της ισραηλινής εταιρείας Green Oil που κατέχει σημαντικό μερίδιο στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ισραήλ Bazan Group.

Διαβάστε επίσης:

Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 – Στοπ από τις ΗΠΑ σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια

Σάββας Καλεντερίδης: Πώς με την διαρροή στα ΝΕΑ για τα 12 μίλια θα κάνουμε δώρο στην Τουρκία μία νίκη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κύπρος: Έγινε Κατάρ και παίρνει τα τεράστια ιταλικά διυλιστήρια Isab di Priolo – Δίνουν το 20% των ιταλικων καυσίμων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ