Αρχική » Εξοπλιστικά

HÜRJET: Έκπληξη από την Γερμανία με το τουρκικό ελαφρύ μαχητικό

Το τουρκικό εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος θα έχει μήκος περίπου 14 μέτρα και άνοιγμα φτερών 9 και μισό μέτρα.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
HÜRJET: Έκπληξη από την Γερμανία με το τουρκικό ελαφρύ μαχητικό

HÜRJET: Έκπληξη από την Γερμανία με το τουρκικό ελαφρύ μαχητικό το οποίο παρουσιάστηκε σε γερμανικο αμυντικο περιοδικό.

Το Flugrevue, ένα γερμανικό αμυντικό περιοδικό είχε ειδικό αφιέρωμα στο τουρκικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε από την TAI.

Οι Γερμανοί ανέφεραν ότι η πρώτη πτήση των HÜRJET θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου, στη μνήμη της «Νίκης του Τσανάκκαλε της 18ης Μαρτίου 1915» ενώ αναφέρθηκε ότι το HÜRJET θα μπορούσε να εξαχθεί στη Γερμανία.

HÜRJET: Έκπληξη από την Γερμανία με το τουρκικό ελαφρύ μαχητικό

Το τουρκικό εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος θα έχει μήκος περίπου 14 μέτρα και άνοιγμα φτερών 9 και μισό μέτρα.

Μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα περίπου 1.720 χιλιομέτρων. Θα μπορεί να πετάξει στα 45.000 πόδια.

Το HURJET αναμένεται να εισέλθει στο απόθεμα της TAF το 2025.

Την ίδια ώρα, το ελληνικο drone LOTUS οπλίζεται και παίρνει Military Type Certificate (MTC) πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση με την Ελληνική Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΕΑΑ), στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της εταιρείας ως Στρατιωτικού Οργανισμού Σχεδιασμού (MDOA) για αεροναυτικά προϊόντα, σύμφωνα με τις στρατιωτικές ευρωπαϊκές απαιτήσεις αξιοπλοΐας.

Ταυτόχρονα, η IDE ξεκίνησε με την HΝMAA τη διαδικασία πιστοποίησης του Low Observable Unmanned Aircraft System «LOTUS», προκειμένου να αποκτήσει το Military Type Certificate (MTC), σύμφωνα με τα πρότυπα πιστοποίησης NATO (STANAG 4671), στο πλαίσιο υλοποίησης του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Τουρκία: Toύρκοι στρατιωτικοί ευχαριστούν τους Έλληνες – Έχετε Τούρκους αδελφούς εδώ όποτε μας χρειαστείτε

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτός είναι ο Τούρκος εργολάβος του θανάτου – Όλα του τα κτίρια έπεσαν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «HÜRJET: Έκπληξη από την Γερμανία με το τουρκικό ελαφρύ μαχητικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ