Αρχική » Εξοπλιστικά

LOTUS: Το ελληνικο drone οπλίζεται και παίρνει πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τις στρατιωτικές ευρωπαϊκές απαιτήσεις αξιοπλοΐας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
LOTUS: Το ελληνικο drone οπλίζεται και παίρνει πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ

LOTUS: Το ελληνικο drone οπλίζεται και παίρνει Military Type Certificate (MTC) πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ.

Η INTRACOM DEFENSE (IDE) φιλοξένησε την εναρκτήρια συνάντηση με την Ελληνική Εθνική Στρατιωτική Αρχή Αξιοπλοΐας (ΕΕΑΑ), στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης της εταιρείας ως Στρατιωτικού Οργανισμού Σχεδιασμού (MDOA) για αεροναυτικά προϊόντα, σύμφωνα με τις στρατιωτικές ευρωπαϊκές απαιτήσεις αξιοπλοΐας.

Ταυτόχρονα, η IDE ξεκινά με την HΝMAA τη διαδικασία πιστοποίησης του Low Observable Unmanned Aircraft System «LOTUS», προκειμένου να αποκτήσει το Military Type Certificate (MTC), σύμφωνα με τα πρότυπα πιστοποίησης NATO (STANAG 4671), στο πλαίσιο υλοποίησης του ομώνυμου ευρωπαϊκού προγράμματος.

LOTUS: Το ελληνικο drone οπλίζεται και παίρνει πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ

«Η δομημένη και παραγωγική συνεργασία του κλάδου με τις αρχές του Υπουργείου Άμυνας ενισχύει αποφασιστικά την παρουσία της χώρας στην αναδυόμενη ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική υποδομή, παρέχοντας επιχειρησιακά πλεονεκτήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις της και σημαντικά οφέλη στην οικονομία της», καταλήγει η ανακοίνωση της IDE.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν Γάλλοι αναλυτές συνέδεσαν την επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ στις εγκαταστάσεις της INTRACOM DEFENSE στο Κορωπί με τις εξελίξεις γύρω από το μυστικοπαθή πρόγραμμα ανάπτυξης του stealth drone LOTUS που είναι να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η κοινοπραξία του προγράμματος LOTUS συντονίζεται από την IDE και αποτελείται από βιομηχανικούς, επιστημονικούς και στρατιωτικούς φορείς από την Ελλάδα (IDE, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ALTUS, CFT, Πανεπιστήμιο Πατρών και Αποθήκη Τηλεπικοινωνιών και Ηλεκτρονικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας), Κύπρος (SignalGenerix , Cyric and Geoimaging), Ισπανία (Embention) και Ολλανδία (RHEA Group).

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός Τουρκία: Στην περιφέρεια που θα γίνει το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας έγινε χαμός από τον σεισμό

Τουρκία: Η στιγμή που ο Δημήτρης Κολοβέτσιος κάνει δηλώσεις και διακόπτει γιατί γίνεται σεισμός! (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «LOTUS: Το ελληνικο drone οπλίζεται και παίρνει πιστοποίηση από το ΝΑΤΟ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ