Αρχική » Εξοπλιστικά

Η φρεγάτα «Κίμων» είναι εδώ. Ας γνωρίσουμε το νέο υπερόπλο.

Η φρεγάτα «Κίμων» θα αποτελεί μέρος του ελληνικού στόλου στις αρχές του 2025. Στις αρχές του Οκτωβρίου παρούσια του Υπ. Αμύνης θα γίνει η επίσημη τελετή καθέλκυσης

Μιχάλης Ιακώβου Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
πρώτη ελληνική FDI Belharra «ΚΙΜΩΝ» αποκαλύπτεται

Η φρεγάτα Κίμων είναι η πρώτη από τις τρεις φρεγάτες Belh@rra που θα παραλάβει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό από τη γαλλική εταιρεία Naval Group. Η φρεγάτα έχει μήκος 122 μέτρα, πλάτος 18 μέτρα και βύθισμα 4.550 τόνων.

Είναι εξοπλισμένη με υπερσύγχρονους αισθητήρες και όπλα, όπως το ραντάρ SeaFire, τους πυραύλους ASTER 30, το σύστημα εξωτερικής προστασίας SYLVER A50 και το σύστημα διοίκησης SETIS. Η φρεγάτα είναι σχεδιασμένη να αντιμετωπίζει πολλαπλές απειλές στην επιφάνεια, στον αέρα και κάτω από το νερό.

Η φρεγάτα Κίμων έπεσε στο νερό για πρώτη φορά στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, σε μια «τεχνική καθέλκυση» στο ναυπηγείο της Λοριάν στη βορειοδυτική Γαλλία. Η επίσημη τελετή καθέλκυσης θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου 2023, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και άλλων ελληνικών και γαλλικών αξιωματούχων. Η φρεγάτα θα ενταχθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τους πρώτους μήνες του 2025 και θα ακολουθήσουν ο «Νέαρχος» και ο «Φορμίων».

Η φρεγάτα Κίμων πήρε το όνομά της από τον Αθηναίο στρατηγό και πολιτικό Κίμωνα* (510-450 π.Χ.), γιο του Μιλτιάδη. Ο Κίμων διέπρεψε στους Πέρσικους πολέμους, όπου νίκησε τους Πέρσες στη Μυκάλη (479 π.Χ.) και στο Ευρυμέδων (466 π.Χ.). Ήταν επίσης υπεύθυνος για την επέκταση της Αθηναϊκής Συμμαχίας και την εμπλοκή της Αθήνας στην Αιγυπτιακή επανάσταση (460-454 π.Χ.). Ο Κίμων ήταν επίσης γνωστός για την ευγένειά του, την φιλανθρωπία του και τον θαυμασμό του για τον Σπάρτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Τούρκοι: Η Ελλάδα συζητά με το Ισραήλ για να πάρει το BARAK MX -Μπορεί να χτυπήσει μαχητικά, UAV, ελικόπτερα, πυραύλους και βόμβες ταυτόχρονα

Πανικός στην Τουρκία για τα F-35 – Αλλάζουν οι ισορροπίες στα ελληνοτουρκικά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η φρεγάτα «Κίμων» είναι εδώ. Ας γνωρίσουμε το νέο υπερόπλο.». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μιχάλης Ιακώβου

Γράφω για τεχνολογία και θέματα πληροφορικής, επικαιρότητας και ιστορίας. Προσπαθώ να παραβάλλω τα θέματά μου αντικειμενικά και πάντα για την βοήθεια του αναγνώστη. Δίνω την είδηση, χωρίς να παίρνω μέρος ή να προβάλω προσωπικά σχόλια. Είμαι φανατικός με την Ιστορία. Όποιος δεν ξέρει την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

ΣΧΟΛΙΑ