Αρχική » Εξοπλιστικά

Οι ΗΠΑ δίνουν HIMARS και JSOW στο Μαρόκο – Η Ελλάδα;

Να σημειωθεί ότι το Μαρόκο πραγματοποιεί σημαντικές αμυντικές προμήθειες από την Τουρκία

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Οι ΗΠΑ δίνουν HIMARS και JSOW στο Μαρόκο - Η Ελλάδα;

Οι ΗΠΑ δίνουν HIMARS στο Μαρόκο αξίας 524,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία περιλαμβάνει το όχημα οπλικού συστήματος M142 HIMARS MLRA, 40 τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους ATACMS, 36 κατευθυνόμενους πυραύλους M31A2, 36 κατευθυνόμενους πυραύλους M30A2 και πολλά εξαρτήματα συστήματος και πακέτα επιμελητείας και εκπαίδευσης.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης εγκρίνει την πώληση 40 κιτ καθοδήγησης φτερών JSOW στο Μαρόκο αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ΗΠΑ δίνουν HIMARS και JSOW στο Μαρόκο – Η Ελλάδα;

Να σημειωθεί ότι το Μαρόκο πραγματοποιεί σημαντικές αμυντικές προμήθειες από την Τουρκία, έχοντας πάρει Bayraktar TB2, έξυπνα πυρομαχικά MAM-L Mini και ορισμένα στρατιωτικά συστήματα επικοινωνίας.

Λέτε να ήρθε και η σειρά της Ελλάδας για το αμερικανικό σύστημα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας HIMARS (MLRA), το οποίο κάνει… θραύση στην Ουκρανία;

Tην ίδια ώρα, σε έναν ισχυρισμό που θα συζητηθεί προχώρησαν ο Ρώσος διοικητής της Πολεμικής Αεράμυνας, Αντιστράτηγος Αντρέι Ντεμίν, καθώς και ο αναπληρωτής αρχιστράτηγος της Αεροδιαστημικής Δύναμης.

Οι Ρώσοι αξιματούχοι ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία».

«Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Μόσχα γιόρτασε τη Ρωσική Ημέρα των Δυνάμεων Αεράμυνας στις 9 Απριλίου. Ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αποστέλλονται από την Τουρκία είναι σημαντικά μικρότερος από την εκτίμηση της Ρωσίας, καθώς η Άγκυρα είχε νωρίτερα αναγνωρίσει δημόσια την παράδοση μόλις 50 τέτοιων drones στο Κίεβο», αναφέρει το eurasiantimes.com.

Διαβάστε επίσης:

Οι Τούρκοι φτιάχνουν και backup του TCG ANADOLU με προκλητικό όνομα;

Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι ΗΠΑ δίνουν HIMARS και JSOW στο Μαρόκο – Η Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ