Αρχική » Εξοπλιστικά

M134 Minigun: Το εξάκανο τέρας για όλα τα ελληνικά ελικόπτερα – Διαλύει τα πάντα

Μπαίνουν σε όλα τα ελικόπτερα της Αεροπορίας τα Μ134 «MINIGUN».

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Εξοπλιστικά
M134 Minigun: Το εξάκανο τέρας για όλα τα ελληνικά ελικόπτερα - Διαλύει τα πάντα

Τρομερή αναβάθμιση θα έχουμε στα ελληνικά ελικόπτερα του στρατού, τα οποία θα εξοπλιστούν με τα πολυβόλα M134 Minigun διαμετρήματος 7,62x51mm.

Πρόκειται για ένα πολυβόλο βαριάς κατηγορίας με έξι περιστρεφόμενες κάννες, το οποίο σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιεί τις σφαίρες 7.62×51mm NATO.

Το συγκεκριμένο μάλιστα έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους κλάδους του Αμερικανικού στρατού, έχοντας μάλιστα τοποθετηθεί τόσο σε ελικόπτερα αλλά και σε πλοία.

Φυσικά επειδή ακριβώς είναι Minigun μπορεί σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να ρίξει πολλές σφαίρες, γι’ αυτό άλλωστε είναι στην κατηγορία «οπλοπολυβόλο».

M134 Minigun: Σε αυτά τα ελικόπτερα θα το δούμε!

Τα ελικόπτερα στα οποία θα τοποθετηθεί θα είναι τα UH-60M Black Hawk, CH-47D Chinook, NH90 και όχι μόνο για τα Ε/Π έκδοσης ειδικών επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές χώρες ήδη το έχουν εντάξει στο δυναμικό του στρατού τους, αφού πρόκειται για το ταχύτερο πολυβόλο στον κόσμο.

Τέλος, το M134 Minigun συνοδεύεται από μια ζώνη πυρομαχικών, η οποία συνήθως έχει 4000 σφαίρες, τις οποίες μπορεί να ρίξει σε ένα λεπτό, χωρίς μάλιστα θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα υπερθέμανσης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «M134 Minigun: Το εξάκανο τέρας για όλα τα ελληνικά ελικόπτερα – Διαλύει τα πάντα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ