Αρχική » Εξοπλιστικά

Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία – Δεν το πιάνει ο ηλεκτρονικός πόλεμος – Έβαλε τα… γυαλιά στα Bayraktar

Τα H12 διαθέτουν δυνατότητες κάθετης αποπροσγείωσης.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία - Δεν το πιάνει ο ηλεκτρονικός πόλεμος - Έβαλε τα... γυαλιά στα Bayraktar

Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία, βάζοντας τα… γυαλιά στα τουρκικά Bayraktar.

Λίγες μέρες πριν δημοσιοποιήθηκε πως η κυβέρνηση της Ινδονησίας αποφάσισε την απόκτηση αριθμού Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων κάθετης αποπροσγείωσης (VTOL UAVs) Poseidon από την εταιρεία Swarmly LTD.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό η εταιρεία με έδρα την Κύπρο έχει κάνει ήδη τις πρώτες αποστολές, με την εκπαίδευση των Ινδονήσιων να ολοκληρώνεται σε ένα μήνα.

Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία

Τα H12 διαθέτουν δυνατότητες κάθετης αποπροσγείωσης ακριβείας ενώ τα H6 και H10 Poseidon επιχειρούν ήδη στην Ουκρανία.

Μάλιστα σημειώνεται από το defenceredefined.com.cy πως τα UAVs της Swarmly είναι τα μόνα που μπορούν επιτυχώς να αντιμετωπίσουν προβλήματα GPS ή/και Ηλεκτρονικού Πολέμου (EW), που αναγκάζουν τα υπόλοιπα drone, (σ.σ. μεταξυ των οποίων και τα Bayraktar), να μένουν καθηλωμένα.

Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι κάνουν πλάκα στους Τουρκους και εμφάνισαν σε έκθεση τουρκικά drone που κατέβασαν ολόκληρα στην Ουκρανία.

Στην ρωσική έκθεση Army-2023, κοντά στη Μόσχα, παρουσιάστηκαν μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar TB2 και SERÇE.

Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το Bayraktar TB2 ανήκει στον ουκρανικό στρατό, ενώ όπως σημειώνουν δεν είναι γνωστό «εάν το SERÇE συνελήφθη στη Συρία ή σε άλλη χώρα όπως η Ουκρανία ή η Λιβύη».

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικό

To Club Rafale που μπαίνει η Ελλάδα και η αλλαγή των Γάλλων στην πολιτική των Rafale

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία – Δεν το πιάνει ο ηλεκτρονικός πόλεμος – Έβαλε τα… γυαλιά στα Bayraktar». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ