Αρχική » Εξοπλιστικά

Ουκρανία: Θα έχει 200.000 drones το χρόνο

«Σίγουρα θα υπάρχουν περίπου 180-200 χιλιάδες drones ετησίως», τόνισε.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Εξοπλιστικά Διεθνή
Ουκρανία: Θα έχει 200.000 drones το χρόνο

Ουκρανία: Θα έχει 200.000 drones το χρόνο, υππγράμμισε στην ουκρανική τηλεόραση ο Γιούρι Σιγκόλ, επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Ειδικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό αξιωματούχο, η χώρα σχεδιάζει να παράγει και να αγοράσει έως και 200.000 μαχητικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) μέσα στο επόμενο έτος.

«Από τα 40 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος που διέθεσε η κυβέρνηση για την ανάπτυξη και την παραγωγή drones τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, τα 25 δισεκατομμύρια έχουν ήδη δαπανηθεί. Αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για τη σύναψη συμβάσεων για την παραγωγή 22.000 UAV κρούσης. Περίπου 15 χιλιάδες από αυτούς έχουν ήδη μεταφερθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας», σημειώνει το πρακτορείο avia.pro.

Ουκρανία: Θα έχει 200.000 drones το χρόνο

«Σίγουρα θα υπάρχουν περίπου 180-200 χιλιάδες drones ετησίως», τόνισε ο Σιγκόλ, κάτι που είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας της χώρας.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι σήμερα οι απώλειες των ουκρανικών drones είναι περίπου 50-100 drones ημερησίως, με αύξηση της χρήσης αυτών των drones κατά 5-10 φορές, δημιουργείται μια σαφής απειλή», τονίζεται στο πρακτορείο Avia.

«Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει μεγάλο αριθμό μικρών drones από ασιατικές χώρες, ιδίως. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, μόνο από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Ταϊβάν, το Βιετνάμ, η Ιαπωνία και μια σειρά από άλλα κράτη έχουν παραδώσει στην Ουκρανία περίπου 3.000 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτα προκλητική η Τουρκία – Αναρτήσεις βίντεο από τον αφανισμό των Ελλήνων λίγο πριν τις συναντήσεις

Rafale: Επιταχύνεται η παραγωγή τους – Έχουν παραγγελίες μέχρι το 2032

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ουκρανία: Θα έχει 200.000 drones το χρόνο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ