Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 και τα γαλλικά μαχητικά που αφορά και την Ελλάδα

Η κυριαρχία των αμερικανικών μαχητικών και το πρόβλημα που βλέπουν οι Γάλλοι στα F-35.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 και τα γαλλικά μαχητικά που αφορά και την Ελλάδα

Rafale: Ο άνθρωπος που φτιάχνει τα γαλλικά μαχητικά σαν της Ελλάδας είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 που θέλει και η Αθήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, Ερικ Τραπιέ, επιβεβαίωσε, μιλώντας στην ένωση Γάλλων στην Ένωση Αμυντικών Δημοσιογράφων, ότι η Σαουδική Αραβία διαπραγματεύεται την αγορά 54 αεροσκαφών Rafale.

«Παρόλο που η Σαουδική Αραβία αγόραζε παραδοσιακά βρετανικά αεροσκάφη, η Dassault προσεγγίστηκε από το Ριάντ μετά την αμφιλεγόμενη αποκλεισμό της Γερμανίας για τα Eurofighters και την επέμβαση του βασιλείου στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης», σημείωσε.

Rafale: Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 και τα γαλλικά μαχητικά που αφορά και την Ελλάδα

Από τα 285 Rafales που πωλήθηκαν στην εξαγωγική αγορά από τότε που υπογράφηκε το πρώτο συμβόλαιο με την Αίγυπτο το 2015, συνολικά 171 έχουν αγοραστεί από τους γείτονες του Ριάντ, ιδίως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 80 Rafale (στο πρότυπο F4), το Κατάρ με 36 και την Αίγυπτο με 55. Η Ινδία αγόρασε επίσης 36 και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται για 26 Rafale στη ναυτική τους έκδοση, αναφέρει το breakingdefense.com.

Σύμφωνα δε με τον Ερίκ Τραπιέ, «η Ευρώπη κυριαρχούνταν από αμερικανικά αεροσκάφη όπως το F-16» ενώ για τα F-35 υπογράμμισε πως είναι διαλειτουργικά «μόνο με τον εαυτό τους».

Η Dassault εργάζεται για την έκδοση των Rafale F5 το 2030, ενός μαχητικού που σύμφωνα με του Γάλλους θα εκτελεί αποστολές «με άλλα μαχητικά αεροσκάφη και drones με άκρως συντονισμένο χειρισμό».

Η Dassault εργάζεται επίσης πάνω στο New Generation Fighter, κλειδί για το Future Combat Air System (FCAS), ένα μαχητικό δηλαδή έκτης γενιάς, το οποίο στηρίζουν Γαλλία, Γερμανίας και Ισπανία.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πώς τα Bayraktar σε συνδυασμό με τα θαλάσσια drone θα αποτελέσουν κίνδυνο για τις FDI

Τουρκία: Γιατί η 1η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία των Τούρκων κάνει ασκήσεις διάβασης ποταμού μέρα και νύχτα;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 και τα γαλλικά μαχητικά που αφορά και την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ