Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Γιατί θέλει τα Eurofighter και ποια η παγίδα που πάει να αποφύγει – Ανησυχούν τα Rafale τους Τούρκους

Η Τουρκία έχει να ξεπεράσει και τις «προϋποθέσεις» που έθεσαν η Αγγλία και η Ισπανία για να πείσουν τη Γερμανία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Γιατί θέλει τα Eurofighter και ποια η παγίδα που πάει να αποφύγει - Ανησυχούν τα Rafale τους Τούρκους

Τουρκία: Γιατί θέλει τα Eurofighter και ποια η παγίδα που πάει να αποφύγει την ώρα που δεν είναι σίγουρo αν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γερμανία θα αποδεχθούν τις απαιτήσεις και τους όρους της Άγκυρας.

Η Τουρκία έχει στραφεί στα Eurofighter αφού οι Αμερικανοί καθυστερούν την απόφαση τους για την αγορά των 40 F-16 Viper από την Άγκυρα και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80.

Όμως η Τουρκία έχει να ξεπεράσει και τις «προϋποθέσεις» που έθεσαν η Αγγλία και η Ισπανία για να πείσουν τη Γερμανία.

Έτσι, σύμφωνα με την μεγαλύτερη τουρκική εφημερίδα, «δεν είναι σαφές εάν η Άγκυρα θα συναινέσει στην πώληση των Eurofighters στην Τουρκία με την επιβολή επιχειρησιακών περιορισμών».

Τουρκία: Γιατί θέλει τα Eurofighter και ποια η παγίδα που πάει να αποφύγει – Ανησυχούν τα Rafale τους Τούρκους

Τι σημαίνει αυτό για τους Τούρκους, πως Αγγλία και Ισπανία, για να πείσουν τη Γερμανία να πει το «ναι» στην αγορά των Eurofighters από την Τουρκία, θέλουν να δεσμεύσουν την Άγκυρα πως δεν θα κάνει επιχειρήσεις πέραν τον συνόρων της.

Έτσι, «οι τρέχουσες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας πέρα ​​από τα σύνορα θα διακοπούν», σημειώνει το star.com.tr.

«Η Τουρκία προσπαθεί να εξισορροπήσει την αεροπορική της ισχύ προμηθευόμενη Eurofighters έναντι των 24 Rafale που αγόρασε πρόσφατα η Αθήνα και του εκσυγχρονισμού των 83 F-16 που σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί το 2027. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Αθήνα δεν αρκείται μόνο σε πολεμικά αεροσκάφη Rafale και F-16 και έχει παραγγείλει 20 F-35», τονίζεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Ο άνθρωπος που τα φτιάχνει είπε την μεγάλη αλήθεια για τα F-35 και τα γαλλικά μαχητικά που αφορά και την Ελλάδα

Φρεγάτες: Πώς τα Bayraktar σε συνδυασμό με τα θαλάσσια drone θα αποτελέσουν κίνδυνο για τις FDI

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Γιατί θέλει τα Eurofighter και ποια η παγίδα που πάει να αποφύγει – Ανησυχούν τα Rafale τους Τούρκους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ