Αρχική » Εξοπλιστικά

Ρωσία: Ξεκινά εκτάκτως η κατασκευή Zubr καθώς οι Ρώσοι λένε πως είναι μοναδικά – Τα έχει μόνο η Ελλάδα

Η Ρωσία πρόκειται να ξαναρχίσει την κατασκευή των σοβιετικού LCAC.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ρωσία: Ξεκινά εκτάκτως η κατασκευή Zubr καθώς οι Ρώσοι λένε πως είναι μοναδικά - Τα έχει μόνο η Ελλάδα

Ρωσία: Ξεκινά εκτάκτως η κατασκευή Zubr σαν τα ελληνικά καθώς οι Ρώσοι λένε πως είναι μοναδικά και θα ενισχύσουν την ικανότητα του ρωσικού στρατού «να μεταφέρει προσωπικό και προμήθειες σε απροετοίμαστες ακτές».

Η Ρωσία πρόκειται να ξαναρχίσει την κατασκευή των σοβιετικού LCAC Murena, σύμφωνα με τον επικεφαλής μηχανικό του ναυπηγικού εργοστασίου του Καμπάροφσκ, Σεργκέι Κορόλεφ.

Η Khabarovsk Shipbuilding Plant (KhSZ) είναι θυγατρική της United Shipbuilding Company και μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες της Ρωσίας στην Άπω Ανατολή, σημειώνει το eurasiantimes.com.

Το νέο Murena θα είναι ένα βελτιωμένο hovercraft, σύμφωνα με τον Κορόλεφ.

Ρωσία: Ξεκινά εκτάκτως η κατασκευή Zubr καθώς οι Ρώσοι λένε πως είναι μοναδικά – Τα έχει μόνο η Ελλάδα

Τα συγκεκριμένα hovercraft είναι σε υπηρεσία από το 2012 και έχουν δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 555 τόνων.

Τα Landing Craft Air Cushion Murena και Zubr σχεδιάστηκαν για την μεταφορά αμφίβιων μονάδων επίθεσης (όπως πεζοναύτες και άρματα μάχης) σε ακτές.

Ένα Zubr μπορεί να μεταφέρει τρία κύρια άρματα μάχης (έως 150 τόνους) ή δέκα τεθωρακισμένα οχήματα με 140 στρατιώτες (έως 131 τόνους) ή 8 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού συνολικής μάζας έως 115 τόνους ή 8 αμφίβια άρματα μάχης ή άνω σε 500 στρατιώτες (με 360 στρατιώτες στο διαμέρισμα φορτίου).

Στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό επιχειρούν τα HS Cephalonia (L 180, πρώην MDK-118), HS Ithaca (L 181, πρώην U421), HS Corfu (L 182) και HS Zakynthos (L 183).

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι: Καλύτεροι οι S-300 σαν της Ελλάδας από τους Patriot – θα γίνουν ρεζίλι οι Αμερικάνοι

Mαρσέλο: Φτιάχνει ξανά το όνομά του με τα απίθανα γκολ και φεύγει – Έχει πρόβλημα με τον Μίτσελ λένε οι Βραζιλιάνοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ρωσία: Ξεκινά εκτάκτως η κατασκευή Zubr καθώς οι Ρώσοι λένε πως είναι μοναδικά – Τα έχει μόνο η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ