Αρχική » Εξοπλιστικά

Τι είναι τα κβαντικά ραντάρ που φτιάχνει η Τουρκία και γιατί – Έφτιαξαν τα πρώτα κβαντικά ολοκληρωμένα κυκλώματα

Οι Τούρκοι εργάζονται στο Quantum Radar (KUDAR).

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τι είναι τα κβαντικά ραντάρ που φτιάχνει η Τουρκία και γιατί - Έφτιαξαν τα πρώτα κβαντικά ολοκληρωμένα κυκλώματα

Τι είναι τα κβαντικά ραντάρ που φτιάχνει η Τουρκία ενώ έφτιαξαν και τα πρώτα κβαντικά ολοκληρωμένα κυκλώματα στην ASELSAN;

«Τα πρώτα κβαντικά ολοκληρωμένα κυκλώματα κατασκευάστηκαν στο KUANTAL, το ερευνητικό εργαστήριο που ιδρύθηκε στην ASELSAN για τη διεξαγωγή μελετών στον τομέα των Κβαντικών Τεχνολογιών», σημειώνει ο Γενικός Διευθυντής της ASELSAN Αχμέτ Ακιόλ, στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Η κβαντική μας έρευνα θα προσθέσει προηγμένες τεχνολογίες σε αισθητήρες και συσκευές σε υπάρχοντα προϊόντα. Θα μετατρέψουμε τη γνώση της χώρας μας στις κβαντικές τεχνολογίες σε εθνικά συστήματα», αναφέρει.

Τι είναι τα κβαντικά ραντάρ που φτιάχνει η Τουρκία και γιατί 

Το τουρκικό Εργαστήριο Κβαντικής Έρευνας ιδρύθηκε στην ASELSAN στο University of Economics and Technology (ETÜ). Στόχος του είναι να «αυξήσει το επίπεδο γνώσης και τεχνολογικής ετοιμότητας της Τουρκίας στις κβαντικές τεχνολογίες και να τις μετατρέψει σε τοπικά και εθνικά συστήματα μέσω του ASELSAN».

Οι Τούρκοι εργάζονται στο Quantum Radar (KUDAR), το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει στόχους που δεν μπορούν να ανιχνευθούν από συμβατικά ραντάρ.

Τα κβαντικά ραντάρ, τα οποία έχουν σημαντικά διαφορετικές αρχές από τα συμβατικά ραντάρ, εμπλέκουν δύο ομάδες φωτονίων αντί να χρησιμοποιούν παραδοσιακά μικροκύματα.

«Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να πραγματοποιηθεί ακριβέστερη ανίχνευση και παρακολούθηση σε θορυβώδη θερμικά περιβάλλοντα, περιβάλλοντα ανάμειξης και στοιχεία με τεχνολογία χαμηλής ορατότητας, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ραντάρ», σημειώνει το defenceturk.net.

Διαβάστε επίσης:

Ετοιμάζονται οι Τούρκοι για να αντιμετωπίσουν τις ελληνικές φρεγάτες και υποβρύχια με βαριές τορπίλες;

Οι Χούτι εστειλαν περιπλανώμενα πυρομαχικά, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και δύο πυραύλους κρουζ εκεί που θα πάει η γυμνή ελληνική φρεγάτα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι είναι τα κβαντικά ραντάρ που φτιάχνει η Τουρκία και γιατί – Έφτιαξαν τα πρώτα κβαντικά ολοκληρωμένα κυκλώματα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ