Αρχική » Γεωστρατηγική

Οι Χούτι εστειλαν περιπλανώμενα πυρομαχικά, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και δύο πυραύλους κρουζ εκεί που θα πάει η γυμνή ελληνική φρεγάτα

«Κάποιοι από τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευαν σε αμερικανικά πλοία και μερικά στο Ισραήλ».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Γεωστρατηγική
Οι Χούτι εστειλαν περιπλανώμενα πυρομαχικά, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και δύο πυραύλους κρουζ εκεί που θα πάει η γυμνή ελληνική φρεγάτα

Οι Χούτι εστειλαν περιπλανώμενα πυρομαχικά, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίου και δύο πυραύλους κρουζ εκεί που θα πάει η γυμνή ελληνική φρεγάτα, στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα λοιπόν με την Κεντρική Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ, αποκρούστηκε η μεγαλύτερη επίθεση των Χούτι στην περιοχή, όταν σε διάρκεια 10 ωρών (από τις 6:30 π.μ. ώρα Σαναά στις 26 Δεκεμβρίου) καταρρίφθηκαν 12 περιπλανώμενα πυρομαχικά, τρεις βαλλιστικοί πύραυλοι κατά πλοίων και δύο πύραυλοι κρουζ εδάφους.

«Κάποιοι από τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στόχευαν σε αμερικανικά πλοία και μερικά στο Ισραήλ», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο Avia.pro.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, για να συμμετέχει στον διεθνή στόλο προστασίας της ναυτιλίας στην περιοχή.

Μάλιστα όπως είπε ο Νίκος Δένδιας, είναι «αυτονόητο ότι η φρεγάτα η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας».

Την ίδια ώρα, όλες οι φρεγάτες και τα καταδρομικά που συμμετέχουν στην διεθνή δύναμη, διαθέτουν πάνω από ένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Οι Χούτι εστειλαν περιπλανώμενα πυρομαχικά

Η Γαλλία χρησιμοποίησε τους Aster 15 λίγες μέρες πριν, όταν η γαλλική φρεγάτα Languedoc δέχτηκε επίθεση από δύο drone των Χούτι.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τους SM-2 για να καταρρίψουν τα drone που επιτίθενται μαζικά σε εμπορικά πλοία.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται αυτοί οι πύραυλοι (αν και είναι ακριβοί) είναι να έχει το πλοίο χρόνο να αντιδράσει.

Οι ελληνικές φρεγάτες δεν διαθέτουν Aster (σ.σ. μόνο οι Belharra θα έχουν τους Aster 30) είτε άλλους πυραύλους που να μπορούν να βάλουν κατά των drone από μεγάλη απόσταση.

Έτσι μόνη επιλογή της ελληνικής φρεγάτας που θα πάει στην Ερυθρά Θάλασσα είναι οι ESSM των 19 χλμ. και το Phalanx , δίνοντας στο πλοίο μικρή χρονικά δυνατότητα να αμυνθεί.

Τα πυροβόλα Phalanx έχουν εμβέλεια δύο χιλιομέτρων, απόσταση πολύ κοντινή αν κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Εντοπίστηκε το τέταρτο αεροσκάφος M-346 της Ελλάδας – Θα έχει δυνατότητες που δεν είχε ποτέ

Τουρκία: Ξαφνική αναβολή της ημερομηνίας πρώτης πτήσης του τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους KAAN

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Χούτι εστειλαν περιπλανώμενα πυρομαχικά, τρεις βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων και δύο πυραύλους κρουζ εκεί που θα πάει η γυμνή ελληνική φρεγάτα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ