Αρχική » Εξοπλιστικά

Τι λέει η Bundeswehr για τα άρματα μάχης που πρέπει να δει σοβαρά και η Ελλάδα

Αιτία αυτής της θέσης τα συμπεράσματα στην Ουκρανία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τι λέει η Bundeswehr για τα άρματα μάχης που πρέπει να δει σοβαρά και η Ελλάδα

Τι λέει η Bundeswehr για τα άρματα μάχης που πρέπει να δει σοβαρά και η Ελλάδα για τη νέα μορφή τους.

Ο αντιστράτηγος Αντρέας Μάρλοου, υπαρχηγός του γερμανικού στρατού, ζήτησε ένα τεθωρακισμένο όχημα «που δεν θα ξεπερνά τους 50 τόνους, ούτε κατά ένα γραμμάριο».

Αιτία αυτής της θέσης του Γερμανού αντιστράτηγου στάθηκαν τα συμπεράσματα που βγήκαν από τις πρόσφατες εμπλοκές των Leopard 2, Challenger 2 και Abrams στην Ουκρανία.

Τα πολύ βαριά αυτά άρματα μάχης, τα οποία ξεπερνούν τους 60 τόνους, είναι σημαντικά λιγότερο ευκίνητα, με υψηλότερη κατανάλωση και περιορισμούς υλικοτεχνικής υποστήριξης και συντήρησης. «Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που οδήγησε τους Γάλλους να στοχεύουν σε ένα “ελαφρύτερο” τεθωρακισμένο όχημα, πάλι γύρω στους 50 τόνους», σημειώνει το meta-defense.fr.

Μία πλατφόρμα για πολλά εξειδικευμένα τεθωρακισμένα οχήματα, είναι η θέση της γερμανικής Bundeswehr.

Έτσι, όλα τα γερμανικά τεθορακισμένα θα μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο και τον ίδιο κινητήρα, για θέματα συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης, με τα τεθωρακισμένα «να εξειδικεύονται ανάλογα με τις αποστολές και τον εξοπλισμό που μεταφέρεται», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Τι συμβαίνει με τα F-35 – Το κρυφό πρόβλημα

Φρεγάτες: Η Γαλλία ελπίζει στην Ελλάδα για να επαναληφθεί η επιτυχία των Rafale – Τι κάνουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι λέει η Bundeswehr για τα άρματα μάχης που πρέπει να δει σοβαρά και η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ