Αρχική » Εξοπλιστικά

Τι συμβαίνει με τα F-35 – Το κρυφό πρόβλημα

Γιατί το Πεντάγωνο ανέστειλε την παράδοση των F-35.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τι συμβαίνει με τα F-35 - Το κρυφό πρόβλημα

Τι συμβαίνει με τα F-35 και σταμάτησαν οι παραδόσεις τους μέχρι το φθινόπωρο του 2024.

Ενώ το 2023 φαινόταν σαν μία καλή χρονιά για το F-35 όσον αφορά τις παραγγελίες και τις προθέσεις παραγγελιών, το Πεντάγωνο ανέστειλε την παράδοση των F-35.

Ο λόγος ήταν πως η Lockheed-Martin δεν μπόρεσε να λύσει τα προβλήματα σταθερότητας του πληροφοριακού συστήματος και των διεπαφών των F-35.

Η παράδοση των F-35 δεν αναμένεται να ξαναρχίσει μέχρι το φθινόπωρο του 2024, σύμφωνα με τη Lockheed-Martin, γράφει το meta-defense.fr.

«Πράγματι, οι περισσότερες από 8 εκατομμύρια γραμμές κώδικα, που αποτελούν την καρδιά του ενσωματωμένου συστήματος υπολογιστή του μαχητικού, φαίνονται ιδιαίτερα περίπλοκες στον χειρισμό», σημειώνεται.

«Η κάθε νέα εξέλιξη λογισμικού του F-35 έφτανε με έναν πολύ μεγάλο αριθμό προβλημάτων και αστοχιών, οδηγώντας σε μια συνολική αστάθεια που ήταν ακόμη πιο σοβαρή, επειδή, πολύ συχνά η διόρθωση προκαλούσε και η ίδια άλλες δυσλειτουργίες», αναφέρεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτό «ακριβώς το πρόβλημα αντιμετωπίζει σήμερα η Lockheed-Martin, ενώ το πρότυπο TR-3 του Block III αποτελεί το ουσιαστικό βήμα για τη μελλοντική εφαρμογή του Block 4, το οποίο θα παρέχει στο μαχητικό νέες επιχειρησιακές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένων νέων πυρομαχικών ακριβείας, βελτιωμένους αισθητήρες και αυξημένη συγχώνευση δεδομένων για να δίνει στον πιλότο καλύτερη αντίληψη του περιβάλλοντος».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: To τουρκικό ΣΟΚ για τα F16 – Το 2025 χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα – Γιατί το αμερικανικό ναι δεν λήγει το θέμα

Φρεγάτες: Η Γαλλία ελπίζει στην Ελλάδα για να επαναληφθεί η επιτυχία των Rafale – Τι κάνουν

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι συμβαίνει με τα F-35 – Το κρυφό πρόβλημα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ