Αρχική » Διεθνή

Ιράν: Η Ρωσία δίνει πληροφορίες στο Ισραήλ για δολοφονίες;

«Το Ιράν είναι εξαιρετικά αναστατωμένο από τις επιτυχείς δολοφονίες Ιρανών στη Συρία».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή
Ιράν: Η Ρωσία δίνει πληροφορίες στο Ισραήλ για δολοφονίες;

Ενώ οι δεσμοί Ισραήλ-Ρωσίας φαίνονται εξωτερικά πολύ τεταμένοι, πολλοί στο Ισραήλ αναρωτιούνται αν αυτό είναι «απλώς επιφανειακό».

«Το Ιράν είναι εξαιρετικά αναστατωμένο από τις επιτυχείς δολοφονίες Ιρανών στη Συρία. Το Σάββατο, δύο αξιωματικοί των πληροφοριών της δύναμης Al-Quds σκοτώθηκαν στην περίφημη συνοικία Almaza», σημειώνεται σε δημοσίευμα.

Οι Ιρανοί είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει κάποιος «από μέσα» που διαβιβάζει ακριβείς πληροφορίες στο Ισραήλ που βοηθούν στην εξάλειψη των ανώτερων αξιωματούχων τους, γράφει το newsrael.com.

Μια εφημερίδα που ανήκει στο συντηρητικό στρατόπεδο στο Ιράν δεν κατηγόρησε ρητά τη Ρωσία ότι παρέχει βοήθεια πληροφοριών στο Ισραήλ, αλλά άφησε να εννοηθεί τη “μη δέσμευσή” των Ρώσων προς την Τεχεράνη.

Ιράν: Η Ρωσία δίνει πληροφορίες στο Ισραήλ για δολοφονίες;

«Οι Ρώσοι δεν είναι υποχρεωμένοι να προστατεύουν τα συμφέροντα του Ιράν, εκτός εάν είναι εντός των ρωσικών κανόνων», ανέφερε η ιρανική εφημερίδα.

Ρωσία και το Ιράν έχουν κοινό συμφέρον εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων» στη Συρία» αλλά έχουν και διαφορές.

«Η Ρωσία πιστεύει ότι ορισμένες από τις συγκρούσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ στο συριακό έδαφος προέρχονται από προβλήματα εκτός Συρίας και ως εκ τούτου δεν επεμβαίνει»», αναφέρεται.

Σύμφωνα με την ιρανική εφημερίδα «σε καμία από τις δολοφονίες του Ισραήλ στη Συρία (και υπήρξαν 20 τέτοιες από το 2015), η Ρωσία δεν προειδοποίησε το Ιράν, κάτι που θα μπορούσε να δείξει ότι τουλάχιστον δεν προσπάθησε να τις αποτρέψει».

Διαβάστε επίσης:

Τι λέει η Bundeswehr για τα άρματα μάχης που πρέπει να δει σοβαρά και η Ελλάδα

Τι συμβαίνει με τα F-35 – Το κρυφό πρόβλημα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ιράν: Η Ρωσία δίνει πληροφορίες στο Ισραήλ για δολοφονίες;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ