Αρχική » Γεωστρατηγική

ΗΠΑ: Πάνε να τελειώσουν τους Τούρκους από το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Και η Chevron, εμφανίστηκε, συζητώντας την δυνατότητα εισόδου της στις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
ΗΠΑ: Πάνε να τελειώσουν τους Τούρκους από το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

ΗΠΑ: Πάνε να τελειώσουν τους Τούρκους από το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης με νέα NAVTEX.

Με μία νέα NAVTEX η αμερικανική ExxonMobil θέλει να επεκτείνει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες και άλλο νότια της Κρήτης.

Πρόκειται για περιοχή στην οποία η Τουρκία αντιδρά, στο ενδεχόμενο ελληνικών ερευνών.

Με την κίνηση αυτή, την οποία παρουσίασε η εφημερίδα Καθημερινή, φαίνεται πως οι Αμερικανοί πάνε να βγάλουν τελείως εκτός κάδρου τους Τούρκους από την περιοχή.

ΗΠΑ: Πάνε να τελειώσουν τους Τούρκους από το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης

Μάλιστα και άλλη μία αμερικανική εταιρεία, η Chevron, εμφανίστηκε, συζητώντας την δυνατότητα εισόδου της στις έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη.

Οι Αμερικανοί έχουν πάρει την απόφαση να ελέγξουν ενεργειακά την περιοχή της Ανατολική Μεσογείου, ενώ οι στενές σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας, έχουν οδηγήσει την Άγκυρα εκτός.

Την ώρα που ΗΠΑ και Ε.Ε. σχεδιάζουν την απεξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο η Τουρκία συζητά για την δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου στο έδαφός της.

Nα σημειωθεί ότι ο Τούρκος Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, Γενικός Διευθυντής της Turkish Petroleum Corporation, ανέφερε στο Turkey Energy Summit, ότι το γεωτρύπανο Abdulhamid Han είναι έτοιμο για νέα αποστολή στη Μεσόγειο.

«Συνεχίστε την εξερεύνηση σε κάθε γωνιά της Γαλάζιας Πατρίδας», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Με κβαντική τεχνολογία θέλει να βρει τα Rafale;

Ελληνοτουρκικά: Αυτό τρέμουν στην Τουρκία – Αρχίζουν και το μαρτυρούν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: Πάνε να τελειώσουν τους Τούρκους από το φυσικό αέριο νότια της Κρήτης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ