Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Έρχεται ο εφιάλτης της Ελλάδας – Το νέο μοντέλο του τουρκικού πυραύλου

«H μαζική παραγωγή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun συνεχίζεται».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Έρχεται ο εφιάλτης της Ελλάδας - Το νέο μοντέλο του τουρκικού πυραύλου

Τούρκοι: Έρχεται ο εφιάλτης της Ελλάδας, υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα, αναφορικά με το νέο μοντέλο ενός τουρκικού πυραύλου.

«Νέες εξελίξεις υπάρχουν για τον τουρκικό πύραυλο Typhoon που προκάλεσε φόβο και πανικό στην Ελλάδα κατά τις δοκιμαστικές βολές», γράφει η τουρκική Star.

«Ο Tayfun, ο πύραυλος με το μεγαλύτερο βεληνεκές της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, που έχει μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως, είχε μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα», σημειώνεται.

Τούρκοι: Έρχεται ο εφιάλτης της Ελλάδας – Το νέο μοντέλο του τουρκικού πυραύλου

Τούρκοι: Έρχεται ο εφιάλτης της Ελλάδας - Το νέο μοντέλο του τουρκικού πυραύλου

Ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan, Μουράτ Ικί, ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκαν μελέτες σε διαφορετικές παραλλαγές του Tayfun και ότι ο πύραυλος αναπτύχθηκε ενώ όπως είπε η μαζική παραγωγή του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι η Roketsan έχει δοκιμάσει τον πύραυλο τον Οκτώβριο του 2022, όταν χτύπησε στόχο στα 560 χιλιόμετρα μακριά.

Την ίδια ώρα, το νέο όπλο της Τουρκίας, που όπως λένε οι Τούρκοι δεν θα δώσει ευκαιρία στον εχθρό, έκανε την εμφάνισή του στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF.

Πρόκειται για το UCA το οποίο εκτοξεύεται από F-16 και F-4 καθώς και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα όπως το Aksungur και το Akınci, σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από το στόχο.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποκτήσουν μια πολύ σημαντική δύναμη χάρη σε αυτό. Επιπλέον, αυτό το σύστημα έχει σοβαρές εξαγωγικές δυνατότητες», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής MKE, Ιλχαμί Κελές.

Το UCA θα ανιχνεύει και θα καταστρέφει πλοία στόχους.

Να σημειωθεί ότι το UCA έχει στόχο να περιορίσει τις κινήσεις των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων σε αμφισβητούμενα ύδατα.

Διαβάστε επίσης:

Ο γαλλικός στρατός στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκαλεί βραχυκύκλωμα στην Τουρκία

Το νέο όπλο της Τουρκίας – Δεν θα δώσει ευκαιρία στον εχθρό λένε οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Έρχεται ο εφιάλτης της Ελλάδας – Το νέο μοντέλο του τουρκικού πυραύλου». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ