Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Η Ελλάδα παίρνει 35 ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ και μάλιστα σε τρομερή τιμή

Πρόκειται για κάποια από τα καλύτερα ελικόπτερα του κόσμου.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Η Ελλάδα παίρνει 35 ελικόπτερα UH-60M από τις ΗΠΑ και μάλιστα σε τρομερή τιμή

Τουρκία: Η Ελλάδα παίρνει 35 ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ και μάλιστα σε τρομερή τιμή, αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού ειδικού τύπου.

Σύμφωνα λοιπόν με το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com, πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Τούρκοι, θέλουν τις ΗΠΑ να εγκρίνουν την πώληση 35 ελικοπτέρων, 80 T700-GE-701 Turboshaft Engines, δέκα εκ των οποίων για ανταλλακτικά.

«Τα ελικόπτερα θα περιλαμβάνουν σύστημα προειδοποίησης πυραύλων/λέιζερ/ραντάρ, GPS και συστήματα επικοινωνίας, ηλεκτροοπτικά συστήματα MX-10D, Cannons M134 Gatling, πολυβόλα M240, ρουκέτες 70mm και πολλά πρόσθετα συστήματα», σημειώνεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Τουρκία: Η Ελλάδα παίρνει 35 ελικόπτερα UH-60M από τις ΗΠΑ και μάλιστα σε τρομερή τιμή

«Η συνολική αξία της πώλησης ανακοινώθηκε στα 1,95 δισ. δολάρια. Τονίζεται ότι οι τιμές μονάδας των ελικοπτέρων, που έχουν πλήρη διαμόρφωση από κάθε άποψη,αντιστοιχεί περίπου στα 65 εκατομμύρια δολάρια και είναι αρκετά προσιτές», τονίζεται.

Οι Τούρκοι υποβραμμίζουν πως η έγκριση πωλήσεων από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα «ήρθε σε μια πολύ σημαντική στιγμή καθώς πρόσφατα ο ελληνικός Τύπος ανακοίνωσε ότι το ελληνικό Γενικό Επιτελείο αποφάσισε την προμήθεια 14 ελικοπτέρων AW-139 ιταλικής κατασκευής».

«Υπολογίζεται ότι η τιμή μονάδας ενός ελικοπτέρου AW-139 με παρόμοια διαμόρφωση θα αντιστοιχεί σε 30 έως 40 εκατομμύρια δολάρια» γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Γάλλοι: Το μοναδικό που θα κάνει η Ελλάδα με τα Rafale – Δεν το έχει κάνει κανείς στον κόσμο

Τουρκία: Γιατί θέλει τα Eurofighter και ποια η παγίδα που πάει να αποφύγει – Ανησυχούν τα Rafale τους Τούρκους

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η Ελλάδα παίρνει 35 ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ και μάλιστα σε τρομερή τιμή». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ