Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: Σκέφτεται το JF-17 «Thunder» Κίνας-Πακιστάν ως ενδιάμεση λύση;

Η Τουρκία δεν μπορεί απλά να βλέπει την Ελλάδα να παίρνει το πάνω χέρι, χωρίς να αντιδρά.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Σκέφτεται το JF-17 «Thunder» Κίνας-Πακιστάν ως ενδιάμεση λύση;

Τουρκία: Σκέφτεται το JF-17 «Thunder» Κίνας-Πακιστάν ως ενδιάμεση λύση ενώ η Ελλάδα, «ενισχύεται» από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, μέσω της απόκτησης αεροσκαφών F-35 και Rafale, σημειώνει το defencesecurityasia.com.

Η «Τουρκία βρίσκεται σε μια πιεστική κατάσταση, που απαιτεί την άμεση προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών. Αυτή η επείγουσα ανάγκη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη μέχρι την εγχώρια πέμπτη γενιά “KAAN” μαχητικό, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, θα τεθεί σε λειτουργία το 2028 και μετά», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με το defencesecurityasia.com, ο αποκλεισμς της Τουρκίας «από το πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35 και τα εμπόδια για την απόκτηση του Eurofighter Typhoon καθώς και του F-16 Block 70 ώθησαν την Τουρκία να εξερευνήσει το JF-17 “Thunder”, ένα μαχητικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε από κοινού από το Πακιστάν και την Κίνα, όπως υποστηρίζουν τα τοπικά ΜΜΕ».

Τουρκία σκέφτεται το JF-17 «Thunder» Κίνας-Πακιστάν ως ενδιάμεση λύση;

«Αναπτύχθηκε από το Pakistan Aeronautical Complex (PAC) και την Chengdu Aircraft Industry Group (CAIG), το μαχητικό JF-17 έχει διαφημιστεί στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ως η τρέχουσα καλύτερη επιλογή», τονίζεται.

«Παρά τις απόψεις που ευνοούν τα ρωσικά μαχητικά όπως το Su-35 ως τη βέλτιστη επιλογή της Άγκυρας, η απόκτηση του Su-35 θα ζόριζε τις σχέσεις της Τουρκίας με άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρόμοιες με τις επιπτώσεις μετά την απόκτηση των S-400 «Triumf», με αποτέλεσμα την αποβολή από το πρόγραμμα των F-35», σημειώνεται.

«Αυτή η επείγουσα ανάγκη είναι ιδιαίτερα κρίσιμη έως ότου το εγχώριο μαχητικό πέμπτης γενιάς “KAAN»”, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη, καταστεί επιχειρησιακό το 2028 και μετά», καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Η Κύπρος διώχνει τα ρωσικά άρματα και παίρνει ισραηλινά Merkava Mark 3 σε προσιτή τιμή

Τουρκία: Η Ελλάδα παίρνει 35 ελικόπτερα Black Hawk από τις ΗΠΑ και μάλιστα σε τρομερή τιμή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Σκέφτεται το JF-17 «Thunder» Κίνας-Πακιστάν ως ενδιάμεση λύση;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ