Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Το μαχητικό ΚΑΑΝ απογειώνεται στις 27 Δεκεμβρίου – Έτσι θα απειλεί την Ελλάδα

Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ το μαχητικό KAAN θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση στις 27 Δεκεμβρίου.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Το μαχητικό ΚΑΑΝ ετοιμάζει την πρώτη του πτήση στις 27 Δεκεμβρίου - Έτσι θα απειλεί την Ελλάδα

Τις δικές της απαντήσεις για την υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα ετοιμάζει η Τουρκία η οποία έχει εδώ και καιρό τα μαχητικά αεροσκάφη KAAN σε εξέλιξη.

Την ώρα που άκρη δε βγαίνει με τις ΗΠΑ για την απόκτηση των F-16 και οι όροι για αποδοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ παραμένουν ακλόνητοι από την Αμερική η Τουρκία ψάχνει άλλες λύσεις. Η κριτική στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υπεροχή της Ελλάδας είναι έντονη και έχει οδηγήσει μέχρι και στην εξέταση της εναλλακτικής των Thunder» Κίνας-Πακιστάν για τη λύση του προβλήματος.

Στο μεταξύ όμως ελπίδα δίνει το τουρκικό μαχητικό KAAN το οποίο με τόσο καμάρι παρουσίασε ο Ερντογάν τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται για ένα μαχητικό πέμπτης γενιάς το οποίο στην τότε παρουσίασή του αναδείχθηκε ως «απειλή και απάντηση» σε αυτούς στην «απέναντι πλευρά των υδάτων».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως σημειώνει το CNN Turk, στοχοποιούσε μάλιστα την Ελλάδα αναφέροντας πως «με το μαχητικό θα ενοχλούμε όσους βρίσκονται στην απέναντι όχθη των υδάτων». Συνέχισε μάλιστα αναφέροντας «απο κάθε επιτυχία της Αμυντικής μας Βιομηχανίας ενοχλούνται κάποιοι εδώ όπως και κάποιοι άλλοι, στην απέναντι πλευρά των υδάτων. Aπο αυτό όπως και με άλλα εξοπλιστικά ενοχλούνται όσοι βρίσκονται στην άλλη όχθη των υδάτων.»

Η πρώτη πτήση του KAAN αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Δεκεμβρίου με τα ΜΜΕ της Τουρκίας να αναφέρουν πως « το μαχητικό θα πλήττει στόχους και πλοία και στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». 

Διαβάστε επίσης:

Γάλλοι: Το μοναδικό που θα κάνει η Ελλάδα με τα Rafale – Δεν το έχει κάνει κανείς στον κόσμο

Τούρκοι: Η Κύπρος διώχνει τα ρωσικά άρματα και παίρνει ισραηλινά Merkava Mark 3 σε προσιτή τιμή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Το μαχητικό ΚΑΑΝ απογειώνεται στις 27 Δεκεμβρίου – Έτσι θα απειλεί την Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ