Αρχική » Εξοπλιστικά

Τουρκία: To τουρκικό ΣΟΚ για τα F16 – Το 2025 χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα – Γιατί το αμερικανικό ναι δεν λήγει το θέμα

Η Ελλάδα θα βρίσκεται νομοτελειακά έως το 2025 πολύ μπροστά από την Τουρκία.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: To τουρκικό ΣΟΚ για τα F16 - Το 2025 χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα - Γιατί το αμερικανικό ναι δεν λήγει το θέμα

Τουρκία: To τουρκικό ΣΟΚ για τα F16 είναι μεγάλο ενώ το 2025 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, με το αμερικανικό «ναι» στην αγορά 40 F-16 Viper για την Τουρκία να μην λύνει το τουρκικό πρόβλημα.

Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι το «ναι» στην ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, με τις ΗΠΑ μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, να δηλώσουν πως η πώληση των F-16 Viper στην Τουρκία «θα αυξήσει τη διαλειτουργικότητα εντός του ΝΑΤΟ και θα είναι προς το εθνικό συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών της Τουρκία και όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ».

Όμως ακόμα και σήμερα να αποφάσισε θετικά το αμερικανικό Κογκρέσο για την πώληση 40 F-16 Viper στην Τουρκία και τον εκσυγχρονισμό άλλων 80, η Αθήνα έχει ήδη ξεφύγει στον αέρα από την Άγκυρα.

Τουρκία: To τουρκικό ΣΟΚ για τα F16 – Το 2025 χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα

Με τον εκσυγχρονισμό των 83 ελληνικών F-16 σε Viper και με την αναμονή που υπάρχει παγκοσμίως λόγω των παραγγελιών, η Τουρκία δεν θα δει για χρόνια τα F-16 Viper.

Έτσι, η Ελλάδα θα βρίσκεται νομοτελειακά έως το 2025 πολύ μπροστά από την Τουρκία, ανοίγοντας την ψαλίδα με την Άγκυρα στον αέρα.

Να σημειωθεί πως μετά τα F-16 Viper και τα Rafale η Ελλάδα θα έχει σε λίγα χρόνια και τα F-35, την ώρα που η Τουρκία πειραματίζεται με δικό της μαχητικό νέας γενιάς το οποίο δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2030.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Η Γαλλία ελπίζει στην Ελλάδα για να επαναληφθεί η επιτυχία των Rafale – Τι κάνουν

Rafale: Πως η Ελλάδα πρόλαβε το μεγάλο πρόβλημα των γαλλικών μαχητικών που δένει τα χέρια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: To τουρκικό ΣΟΚ για τα F16 – Το 2025 χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα – Γιατί το αμερικανικό ναι δεν λήγει το θέμα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ