Αρχική » Featured

Τα 22 ελληνικά ελικόπτερα που καταστρέφουν 300 τουρκικά τανκς

Οι Τούρκοι δεν ξεχνούν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα επιθετικά ελικόπτερα στην Ελλάδα ειδικά στον Έβρο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τα 22 ελληνικά ελικόπτερα που καταστρέφουν 300 τουρκικά τανκς

Τα 22 ελληνικά ελικόπτερα που καταστρέφουν 300 τουρκικά τανκς δεν φεύγουν από το μυαλό της Τουρκίας ένα μήνα μετά την εμφάνισή τους στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Τα συνολικά 22 ελικόπτερα Apache και Kiowa της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, που απογειώθηκαν ταυτόχρονα στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, με τα όπλα που φέρουν σε συνθήκες μάχης (αντιαρματικούς πυραύλους Hellfire, ρουκέτες και πολυβόλα), μπορούν να βγάλουν εκτός μάχης τουλάχιστον 300 τουρκικά άρματα.

Και να φανταστεί κανείς πως η συγκεκριμένη δύναμη ελικοπτέρων είναι ένα μόνο μέρος της ελληνικής δύναμης.

Να θυμίσουμε ότι στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για αναχαίτηση των τουρκικών UAV από τα ελικόπτερα OH-58D Kiowa ενώ το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων (σ.σ. και UAV) στην Κρήτη.

Τα 22 ελληνικά ελικόπτερα που καταστρέφουν 300 τουρκικά τανκς

Έδρα του τμήματος Αεροπορίας Στρατού στην Κρήτη επιλέχθηκε το Αεροδρόμιο Ηρακλείου πρώην βάση για την 334 Μοίρα παντός καιρού της Π.Α..

Οι Τούρκοι δεν ξεχνούν τις δυνατότητες που προσφέρουν τα επιθετικά ελικόπτερα στην Ελλάδα ειδικά στον Έβρο.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα μελετά εδώ και καιρό τις συχνότητες των τουρκικών drone.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ινδοί σχεδόν ζήτησαν… βοήθεια από την Ελλάδα, ώστε η Αθήνα να μεταφέρει στην Ινδία τις γνώσεις που έχουν αποκομήσει οι Έλληνες από την αντιμετώπιση – καταγραφή των τουρκικών Bayraktar.

Μην ξεχνάμε ότι και το Πακιστάν προμηθεύεται τα τουρκικά Bayraktar, οπότε είναι αναγκαίο για τους Ινδούς να συλλέξουν όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν.

Η Ελλάδα λοιπόν συγκεντρώνει και αξιοποιεί τα στοιχεία που παίρνει από τα τουρκικά Bayraktar, αναφορικά με τις συχνότητές τους, ώστε να είναι έτοιμη για την αντιμετώπισή τους, όταν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Φτάσαμε στα 136 χλμ. στο διάστημα

Τουρκία: Θα περάσουμε το ρωσικό φυσικό αέριο μέσα από την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα 22 ελληνικά ελικόπτερα που καταστρέφουν 300 τουρκικά τανκς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ