Αρχική » Featured

Βayraktar: Γιατί φοβάται η Τουρκία τα UAV Orbiter 3 που πήρε η Ελλάδα από το Ισραήλ

Οι Τούρκοι τονίζουν ότι στην αρχική δήλωση για τη συμφωνία των Spike, «το Orbiter 3 δεν αναφέρθηκε ποτέ».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Bayraktar: Γιατί φοβάται τα UAV Orbiter 3 που πήρε η Ελλάδα από το Ισραήλ

Βayraktar: Γιατί φοβάται η Τουρκία τα UAV Orbiter 3 που πήρε η Ελλάδα από το Ισραήλ και την ισραηλινή εταιρεία Aeronautics. Η εν λόγω προμήθεια συνδέεται με την αγορά του πυραύλου Spike από την Ελλάδα.

«Η ισραηλινή αμυντική εταιρεία Aeronautics, που ανήκει στις Rafael Advanced Defense Systems και Stolero Aeron, υπέγραψε σύμβαση G2G (από κυβέρνηση σε κυβέρνηση) για την προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων Orbiter 3 στην Ελλάδα», σημειώνει το τουρκικό αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

«Η συμφωνία είναι μέρος της πώλησης από την Rafael των αντιαρματικών πυραύλων Spike στην Ελλάδα για 370 εκατομμύρια ευρώ (404 εκατομμύρια δολάρια)», τονίζεται.

Βayraktar: Γιατί φοβάται τα UAV Orbiter 3 που πήρε η Ελλάδα από το Ισραήλ

Το Orbiter 3 έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 32 κιλά και μπορεί να παραμείνει στον αέρα έως και έξι ώρες. Είναι κατάλληλο για αποστολές πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας θα προμηθεύονται «δεκάδες» μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Τούρκοι τονίζουν ότι στην αρχική δήλωση για τη συμφωνία το Spike, «το Orbiter 3 δεν αναφέρθηκε ποτέ».

«Τα Orbiter 3 σχεδιάζονται να χρησιμοποιηθούν από τον Ελληνικό Στρατό για σκοπευτής. Χρησιμοποιώντας τον «πύραυλο Spike Anti-Tank Missile, η μονάδα θα χρησιμοποιήσει τα UAV Orbiter 3 ως εμπροσθοφυλακή κατά μία έννοια», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Το μεγαλύτερο βεληνεκές μέλος της οικογένειας SPIKE, το NLOS, έχει αυτονομία περίπου 32 χιλιόμετρα. Το SPIKE NLOS, το οποίο είναι ένα σύστημα ATGM πέμπτης γενιάς με σύστημα Ηλεκτρο-οπτικής καθοδήγησης, είναι επίσης γνωστό ως “Stand-Off ATGM” λόγω της υψηλής εμβέλειας του, τονίζουν οι Τούρκοι.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι θεωρούν πως η Ελλάδα προμηθεύεται τους Spike NLOS με φόντο τα τουρκικά Bayraktar.

«Το Spike-NLOS, που αρχικά αναπτύχθηκε από το Ισραήλ ως αντιαρματικός πύραυλος, έχει εξελιχθεί σε ένα Ηλεκτροοπτικό σύστημα πυραύλων πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να εκτοξευτεί από πλοία, οχήματα μάχης, ακόμη και ελικόπτερα. Το σύστημα που παράγεται από την εταιρεία Rafael έχει αυτονομία 32 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος, ο οποίος έχει μεγάλη εμβέλεια επίθεσης άνω των 25 χιλιομέτρων, μπορεί να φτάσει έως και 32 χιλιόμετρα με τη βοήθεια θερμικών αισθητήρων, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές», ανέφεραν σχετικά οι Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:

Άδειασε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής βιομηχανίας τον Γενικό Διευθυντή της TUSAŞ για το τoυρκικό μαχητικό – Παιχνίδια με τα Bayraktar;

Αινιγματική δήλωση Ακάρ: «Περιμένετε, θα έρθει εκείνη η ώρα» – Την Ελλάδα εννοούσε;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βayraktar: Γιατί φοβάται η Τουρκία τα UAV Orbiter 3 που πήρε η Ελλάδα από το Ισραήλ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ