Αρχική » Γεωστρατηγική

Φρεγάτες: Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα κατά drone με μία μόνο ευκαιρία να τα ρίξει; Κανείς δεν το κάνει αυτό

Οι ελληνικές φρεγάτες δεν διαθέτουν ούτε Aster (σ.σ. μόνο οι Belharra θα έχουν τους Aster 30) είτε άλλους πυραύλους που να μπορούν να βάλουν κατά των drone από μεγάλη απόσταση.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική Διεθνή
Φρεγάτες: Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα κατά drone με μία μόνο ευκαιρία να τα ρίξει; Κανείς δεν το κάνει αυτό

Φρεγάτες: Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα για να αντιμετωπίσει drone με μία μόνο ευκαιρία να τα ρίξει όταν πλησιάσουν αρκετά;

Ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, για να συμμετέχει στον διεθνή στόλο προστασίας της ναυτιλίας στην περιοχή.

Μάλιστα όπως είπε ο Νίκος Δένδιας, είναι «αυτονόητο ότι η φρεγάτα η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας».

Την ίδια ώρα, όλες οι φρεγάτες και τα καταδρομικά που συμμετέχουν στην διεθνή δύναμη, διαθέτουν πάνω από ένα μέτρα αυτοπροστασίας.

Η συνήθης πρακτική που χρησιμοποιείται από τη διεθνή ναυτική δύναμη στην περιοχή είναι η χρήση πυραύλων για την καταστροφή των drone των Χούτι.

Φρεγάτες: Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα κατά drone με μία μόνο ευκαιρία να τα ρίξει; Κανείς δεν το κάνει αυτό

Οι Γαλλία χρησιμοποίησε τους Aster 15 λίγες μέρες πριν, όταν η γαλλική φρεγάτα Languedoc δέχτηκε επίθεση από δύο drone των Χούτι.

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τους SM-2 για να καταρρίψουν τα drone που επιτίθενται μαζικά σε εμπορικά πλοία.

Ο λόγος που χρησιμοποιούνται αυτοί οι πύραυλοι (αν και είναι ακριβοί) είναι να έχει το πλοίο χρόνο να αντιδράσει.

Οι ελληνικές φρεγάτες δεν διαθέτουν Aster (σ.σ. μόνο οι Belharra θα έχουν τους Aster 30) είτε άλλους πυραύλους που να μπορούν να βάλουν κατά των drone από μεγάλη απόσταση.

Έτσι μόνη επιλογή της ελληνικής φρεγάτας που θα πάει στην Ερυθρά Θάλασσα είναι οι ESSM των 19 χλμ. και το Phalanx , δίνοντας στο πλοίο μικρή χρονικά δυνατότητα να αμυνθεί.

Τα πυροβόλα Phalanx έχουν εμβέλεια δύο χιλιομέτρων, απόσταση πολύ κοντινή αν κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα με μέσα αυτοπροστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα

Πανηγυρίζουν στην Τουρκία για την πτήση 30 ωρών του τουρκικού μη επανδρωμένου BAYRAKTAR TB3

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Η Ελλάδα θα στείλει φρεγάτα κατά drone με μία μόνο ευκαιρία να τα ρίξει; Κανείς δεν το κάνει αυτό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ