Αρχική » Γεωστρατηγική

Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα με μέσα αυτοπροστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα

«Είναι αυτονόητο ότι η φρεγάτα η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική Διεθνή
Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα με μέσα αυτοπροστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα

Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα με μέσα αυτοπροστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα «για τη διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσίων οδών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών».

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στη ναυτική δύναμη «Prosperity Guardian», με επικεφαλής τις ΗΠΑ.

«Είναι αυτονόητο ότι η φρεγάτα η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας», σημειώνεται, καθώς οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από ομάδες ενόπλων με drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα είναι συχνές.

Ολόκληρη η δήλωση Δένδια:

Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μία μέγιστη πρόκληση ασφάλειας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και του κόλπου του Άντεν. Οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία από ομάδες ενόπλων, από drones και πυραύλους αποτελούν τεράστια απειλή κατά ανθρώπινων ζωών, της διεθνούς ασφαλείας και σταθερότητας, της παγκόσμιας οικονομίας και της ευημερίας των πολιτών.

Η Ελλάδα, η χώρα με τον μεγαλύτερο ποντοπόρο στόλο έχει πρωταρχικό συμφέρον για την διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσίων οδών και της προστασίας της ζωής των ναυτικών. Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση να συμμετάσχει φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην πολυεθνική επιχείρηση Prosperity Guardian για την προστασία των εμπορικών πλοίων, της ζωής των ναυτικών, της παγκόσμιας οικονομίας.

Για το θέμα αυτό ενημέρωσα, κατά τη τελευταία μου επίσκεψη στο Κάιρο, την αιγυπτιακή πλευρά. Είναι αυτονόητο ότι η φρεγάτα, η οποία θα συμμετάσχει στην επιχείρηση, διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοπροστασίας.
Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δένδιας: Στέλνουμε φρεγάτα με μέσα αυτοπροστασίας στην Ερυθρά Θάλασσα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, κάνετε κλικ στις παρακάτω λέξεις. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ