Αρχική » Γεωστρατηγική

Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου;

Όπως φαίνεται από το μήνυμα, οι ΗΠΑ βάζουν την Ελλάδα ως βασικό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου;

Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου με πάσα… επισημότητα σε ανακοίνωση.

Η Τουρκία διεκδικεί παράνομα χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο, όμως φαίνεται ότι οι ΗΠΑ παίρνουν πλέον ξεκάθαρα θέση αναφορικά με τον ποιον θεωρούν κύριο συνομιλητή τους για την περιοχή.

Η U.S. European Command ή αλλιώς Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (EUCOM), με έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας ευχήθηκε στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για την εορτή τους.

Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου;

«Σήμερα, την Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επικροτούμε τη Σύμμαχό μας #Ελλάδα για την πολύτιμη στρατιωτική συνεισφορά της στο ΝΑΤΟ και τη μακροχρόνια δέσμευσή της για συλλογική άμυνα και αποτροπή στα #Βαλκάνια, την Ανατολική #Μεσόγειο και όχι μόνο», σημειώνει η U.S. European Command, με μήνuμα στο επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Όπως φαίνεται από το μήνυμα οι ΗΠΑ βάζουν την Ελλάδα ως βασικό παίκτη στην Ανατολική Μεσόγειο ή τουλάχιστον δεν θεωρούν μοναδικό παίκτη την Τουρκία, όπως οι Τούρκοι θέλουν να εμφανιζονται.

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε σε αντίστοιχη περίπτωση τι θα αναφέρει το αμερικανικό μήνυμα προς τους Τούρκους, οι οποίοι είναι και αυτοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και μέλη του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Προμηθεύει κρυφά πυραύλους αέρος-αέρος Sungur την Ουκρανία

Έλληνας στρατηγός σοκάρει τους Τούρκους: «Η Τουρκία δεν τολμάει να έρθει μια νύχτα ξαφνικά» (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι ΗΠΑ έδωσαν στην Ελλάδα τα κλειδιά της Ανατολικής Μεσογείου;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ