Αρχική » Γεωστρατηγική

Η νέα ιταλική κυβέρνηση προχωράει τον East Med – Ανω κάτω τα τουρκικά σχέδια από την Μελόνι

η Ρώμη «έχει καθήκον να εκμεταλλευτεί πλήρως» τα υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου της για να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Η νέα ιταλική κυβέρνηση προχωράει τον East Med - Ανω κάτω τα τουρκικά σχέδια από την Μελόνι

Η νέα ιταλική κυβέρνηση προχωράει τον East Med – Ανω κάτω τα τουρκικά σχέδια από τη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι.

«Η Ιταλία σχεδιάζει να διπλασιάσει την εθνική της παραγωγή φυσικού αερίου στα 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ετησίως από τα 3 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Βιομηχανίας της, σε μια «περαιτέρω προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τις ρωσικές προμήθειες», σημειώνει το Reuters.

«Ένας από τους στόχους μας είναι να αναπτύξουμε ένα σχέδιο που θα μας κάνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα λιγότερο εξαρτημένους και στη συνέχεια θα μας μετατρέψει σε ενεργειακό κόμβο της Μεσογείου», δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας, Αντόλφο Ούρσο, στην εφημερίδα Il Messaggero.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση προχωράει τον East Med – Ανω κάτω τα τουρκικά σχέδια από την Μελόνι

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η νέα Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια, η Ρώμη «έχει καθήκον να εκμεταλλευτεί πλήρως» τα υπεράκτια αποθέματα φυσικού αερίου της για να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό Βιομηχανίας, η Ιταλία «θα βασιστεί τόσο στους υφιστάμενους όσο και στους νέους αγωγούς φυσικού αερίου για τις φιλοδοξίες της, σημειώνοντας ότι στο ιταλικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η επέκταση του EastMed (σ.σ. το ιταλικό τμήμα Poseidon) με κοινοπραξία της ελληνικής εταιρείας εκμετάλλευσης δικτύου φυσικού αερίου ΔΕΠΑ και του ενεργειακού ομίλου Edison.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Αλλού για αλλού έπεσε ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος – Ντενεκές – Ψέματα οι Τούρκοι

Ελληνοτουρκικά: Πώς οι Βρετανοί επιβεβαίωσαν τους Έλληνες ότι θα διαλύσουν τα Bayraktar αν χρειαστεί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η νέα ιταλική κυβέρνηση προχωράει τον East Med – Ανω κάτω τα τουρκικά σχέδια από την Μελόνι». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ