Αρχική » Viral

Τουρκία: Η τεράστια ήττα του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας – Σκασμένος που τον έκαναν πέρα

Η Τουρκία αποχαιρέτησε τα «Erdoganomics».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή Viral
Τουρκία: Η τεράστια ήττα του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας - Τι θα κάνει για να κερδίσει πάλι έδαφος

Τουρκία: Η τεράστια ήττα του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας αφορά στον οικονομικό τομέα ενώ πολλοί αναρωτιούνται τι θα… σκεφτεί να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος για να κερδίσει πάλι έδαφος.

Η Τουρκία αποχαιρέτησε τα «Erdoganomics», δηλαδή την οικονομική πολιτική των χαμηλών επιτοκίων του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Θα δείτε τον πληθωρισμό να μειώνεται, όπως και τα επιτόκια», είχε πει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πριν τις εκλογές του Μαΐου στην Τουρκία (σ.σ. τις οποίες κέρδισε με μεγάλη ανατροπή). Μάλιστα τότε ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως θα θα διατηρήσει την οικονομική πολιτική των χαμηλών επιτοκιων «χωρίς αμφιβολία».

Με λίγα λόγια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επενδύσει στην παροχή φθηνών δανείων σε μία πολιτική που ονομάστηκε «Erdoganomics».

Τώρα πέντε μήνες μετά όλα έχουν αλλάξει, σημειώνει το paudal.com.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών και η νέα επικεφαλής της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας, αύξησαν φόρους και επιτόκια, βάζοντας τέλος στα Erdoganomics.

Τουρκία: Η τεράστια ήττα του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας – Τι θα κάνει για να κερδίσει πάλι έδαφος

«Φαίνεται τελικά ότι η Τουρκία αποχαιρέτησε την Erdoganomics», ανέφερε ο Τίμοθι Ας, διαχειριστής κεφαλαίων, παρακολουθεί στενά την τουρκική οικονομία.

«Οι οικονομικές προοπτικές ήταν τόσο κακές που υψηλόβαθμα στελέχη, μέλη του κόμματος και έμπιστοι άνθρωποι τόλμησαν να πουν στον Ερντογάν τη σκληρή αλήθεια», σημείωσε.

Πλέον η ανάμειξη του Ερντογάν στην οικονομία φαίνεται πλέον να ανήκει στο (πρόσφατο) παρελθόν. Ωστόσο, ο οικονομικός σχολιαστής Ουγκούρ Γκιουρές πιστεύει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για «ομαλοποίηση».

«Οι επενδυτές με τους οποίους μιλάω εντυπωσιάζονται σχεδόν χωρίς εξαίρεση από τον Υπουργό Οικονομικών Μεχμέτ Σίμσεκ και την κορυφή της Κεντρικής Τράπεζας. Αλλά αναρωτιούνται μήπως τα προβλήματα είναι απλά πολύ μεγάλα για να επιλυθούν στο άμεσο μέλλον», σημείωσε ο Τίμοθι Ας.

Πολλοί είναι πλέον στην Τουρκία που αναρωτιούνται θα… αφήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας και πρώην διαχειριστική διευθύντρια στην Goldman Sachs, Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, να… πάρει του πάρει την δόξα;

Ήδη πάντως, μόλις την Πέμπτη η τουρκική Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την πέμπτη αύξηση των επιτοκίων κατά 500 μονάδες βάσης στο 35% (σ.σ. από το 8,5% που επέμενε ο Ερντογάν).

Διαβάστε επίσης:

TAYFUN: Οι κύριοι στόχοι του πυραύλου θα είναι στρατηγικές εχθρικές εγκαταστάσεις λένε οι Τούρκοι – Τον φτάσαμε 1000 χλμ εμβέλεια

Tρόμος στην Τουρκία: Χωρίς νερό μπορεί να μείνει η Κωνσταντινούπολη το Νοέμβριο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η τεράστια ήττα του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας – Σκασμένος που τον έκαναν πέρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ