Αρχική » Γεωστρατηγική

Παραδίδουν το Χάρκοβο στους Ρώσους οι Ουκρανοί;

Η έλλειψη αποτελεσματικής αεράμυνας καθιστά τα ουκρανικά εδάφη πιο ευάλωτα σε αεροπορικές επιθέσεις.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Παραδίδουν το Χάρκοβο στους Ρώσους οι Ουκρανοί;

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται να παραδώσουν το Χάρκοβο τις επόμενες εβδομάδες, υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Σκότ Ρίτερ, μιλώντας στο διαδικτυακό blog Dialogue Works, σημειώνει το πρακτορείο avia.pro.

O Ρίτερ υπογράμμισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (AFU) εν μέσω της εξάντλησης των συστημάτων αεράμυνας.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό, πρώην αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, η ουκρανική αεράμυνα «είναι ουσιαστικά εκτός δράσης, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ευπάθεια της πόλης σε πιθανές ρωσικές επιθέσεις».

Παραδίδουν το Χάρκοβο στους Ρώσους οι Ουκρανοί;

Ο Ρίτερ εξέφρασε την άποψη ότι το Χάρκοβο, μια πόλη-κλειδί με προηγουμένως ισχυρή αεράμυνα, μπορεί τώρα να αντιμετωπίσει την αδυναμία να αμυνθεί έναντι των αεροπορικών επιδρομών.

Ο εμπειρογνώμονας ανέφερε ότι «τις επόμενες εβδομάδες οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μπορεί να χάσουν τον έλεγχο του Χάρκοβο λόγω της αδυναμίας τους να κρατήσουν την πόλη μπροστά στην υποβάθμιση της αεράμυνας».

Τόνισε επίσης ότι μια παρόμοια απειλή θα μπορούσε να επηρεάσει και άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπου τα συστήματα αεράμυνας είτε έχουν εξαντληθεί είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Η έλλειψη αποτελεσματικής αεράμυνας καθιστά τα ουκρανικά εδάφη πιο ευάλωτα σε αεροπορικές επιθέσεις, υπογραμμίζετε.

Διαβάστε επίσης:

Οπλίζει τους S-400 η Τουρκία – Που θα τους βάλει

F-16: Διαψεύδει η Ελλάδα την παράδοση 32 μαχητικών στην Ουκρανία!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παραδίδουν το Χάρκοβο στους Ρώσους οι Ουκρανοί;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ