Αρχική » Γεωστρατηγική

Τέλος τα Στενά – Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την παράκαμψη της Τουρκίας

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν αυτό που έχουν αναφέρει και οι Ρώσοι στο παρελθόν.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τέλος τα Στενά - Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την παράκαμψη της Τουρκίας

Τέλος τα Στενά – Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν στην πράξη την παράκαμψη της Τουρκίας μέσω Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης.

Οι προμήθειες του αμερικανικού οπλισμού στην Πολωνία, την Βουλγαρία και τη Ρουμανία γινονται ΜΟΝΟ από την Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Όπως βλέπετε και στο γραφικό, πλέον οι ΗΠΑ παρακάμπτουν σταθερά τα τουρκικά Στενά, αφήνοντας την Τουρκία εκτός του προγραμματισμού τους για την αποστολή οπλισμού σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ γνωρίζουν αυτό που έχουν αναφέρει και οι Ρώσοι στο παρελθόν. Πως στην ουσία τουρκικά τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια, δεν προσφέρουν στην διαφύλαξη των συμφερόντων τους, από τη στιγμή που η Ελλάδα ελέγχει την θαλάσσια οδό μετά τα Στενά.

ΑΓΟΡΕΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ! Νέο Sportime Kids με δώρα κάρτες και αυτοκόλλητα PANINI!

Τέλος τα Στενά – Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την παράκαμψη της Τουρκίας

Άνθρωπος που έχει γνώση των γεωπολιτικών εξελίλεων, έλεγε στα geostratigika.gr ότι πλέον, μετά τον «έρωτα» Ερντογάν – Πούτιν, δεν θα είναι περίεργο ή ίδια η Αμερική να πιέσει την Ελλάδα να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια.

Με τον τρόπο αυτό οι ΗΠΑ θα διασφαλίσουν τον πλήρη έλεγχο της ναυσιπλοϊας από και προς τα Στενά, τα οποία είναι απαραίτητα στην Ρωσία για την πρόσβασή της στη Μεσόγειο και τη ναυτική βάση της Συρίας.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, δήλωσε την Τρίτη σε συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον προϋπολογισμό του υπουργείου του για το 2023 «ότι η ναυτιλιακή συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης το 2019 είναι απλώς ένα μνημόνιο» και ότι «δεν μπορεί να εγκριθεί από το λιβυκό κοινοβούλιο», σημειώνει το nordicmonitor.com.

Διαβάστε επίσης:

To ρωσικό σχέδιο που τρέμουν οι Ουκρανοί και το ΝΑΤΟ – Η ρωσική παγίδα

Τουρκία: Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ελλάδα και ΗΠΑ – «Βαριές» κουβέντες για τον Μπάιντεν!

Ολυμπιακός: Ο Ντόι στην Ελλάδα ήταν Αλβανός, στην Αλβανία… Έλληνας – Ποδοσφαιρική η απόφαση για το που θα αγωνιστεί

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέλος τα Στενά – Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την παράκαμψη της Τουρκίας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ