Αρχική » Γεωστρατηγική

Το εξωφρενικό ρεκόρ εξαγωγών της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας το 2023

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε στις εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας που έφτασαν στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Το εξωφρενικό ρεκόρ εξαγωγών της αμυντικής βιομηχανία της Τουρκίας το 2023

Το εξωφρενικό ρεκόρ εξαγωγών από την αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας το 2023 και η αύξηση κατά περίπου 27 τοις εκατό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Νέο ρεκόρ σημειώθηκε στις εξαγωγές της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας που έφτασαν στα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023.

«Η Τουρκία συνεχίζει να μας κάνει περήφανους με το σπουδαίο έργο που έχει αναλάβει στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία», σημειώνει το τουρκικό ensonhaber.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Συνέλευσης των Τούρκων Εξαγωγέων (TİM), ο κλάδος, ο οποίος αύξησε το ρεκόρ εξαγωγών του στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, έφτασε τα 4,8 δισεκατομμύρια δολάρια τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους και έσπασε νέο ρεκόρ.

Η αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία της Τουρκίας αύξησε τις εξαγωγές του κατά περίπου 27 τοις εκατό πέρυσι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος ενώ περισσότερα από 230 προϊόντα εξήχθησαν σε 170 χώρες, ιδιαίτερα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τεθωρακισμένα οχήματα, πλατφόρμες πλοίων, πυρομαχικά και οπλικά συστήματα.

Η Baykar, που κατασκευάζει τα Bayraktar, υπέγραψε στη Σαουδική Αραβία το μεγαλύτερο συμβόλαιο εξαγωγών άμυνας και αεροπορίας στην ιστορία της Τουρκίας πέρυσι.

Το εξωφρενικό ρεκόρ εξαγωγών της αμυντικής βιομηχανία της Τουρκίας το 2023

Tην ίδια ώρα, σύμφωνα με τους Τούρκους, ο PD170, ο στρατιωτικός κινητήρας turbodiesel που τροφοδοτεί τα τουρκικά UAV, πέτυχε την πρώτη του επιτυχία στις εξαγωγές πέρυσι.

Το Bayraktar AKINCI προστέθηκε στα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα που εξήγαγε η τουρκική αμυντική βιομηχανία και ο αριθμός των χωρών με τις οποίες υπογράφηκαν συμβάσεις κατά τη διάρκεια του έτους έφτασε τις οκτώ, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η πρώτη εξαγωγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους BAHA έγινε στην Αφρική.

Το TOGAN, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στην τουρκική αμυντική βιομηχανία, πραγματοποίησε την πρώτη του εξαγωγή στην Αφρική.

Η πρώτη επιλογή για το εθνικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος ALPAGU ήταν ένας πελάτης στο εξωτερικό.

Πέρυσι, η τουρκική βιομηχανία υπέγραψε διεθνή σύμβαση μαζικής παραγωγής για πρώτη φορά στον τομέα των συστημάτων δεξαμενών.

Υπογράφηκαν συμβάσεις εξαγωγής τόσο για χερσαίες όσο και για θαλάσσιες εκδόσεις των συστημάτων αεράμυνας.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη διεθνής παράδοση του Συστήματος Αεροπορικής Διοίκησης και Ελέγχου HAKİM. Έγινε η πρώτη εξαγωγή του τουρκικού ναυτικού ραδιοφώνου που βασίζεται σε λογισμικό.

Ο αριθμός των χωρών στις οποίες εξήχθησαν οι κάμερες των Bayraktar TB2 και Bayraktar AKINCI ξεπέρασε τις δέκα.

Η πρώτη εξαγωγή της οθόνης DIAMOND ενσωματώθηκε στο πιλοτήριο του ελικοπτέρου ATAK.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Απίστευτο πείραμα από τους Αμερικανούς που μπορεί να εμπλεξει και την Ελλάδα – Κάνουν τα F-16 Viper drone – Θα αντιστοιχούν δύο για κάθε ένα F-35

Τουρκία: Έβαλαν AESA Radar στα AKINCI

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το εξωφρενικό ρεκόρ εξαγωγών της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας το 2023». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ