Αρχική » Γεωστρατηγική

Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο και την Ρωσία που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά;

Η εποχή που ήταν δυνατή η εκτύπωση απεριόριστου αριθμού δολαρίων μπορεί να φτάσει στο τέλος της

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική Viral
Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο και την Ρωσία που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά;

Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά ήταν μία παγίδα που μάλλον έπεσαν μέσα οι ΗΠΑ;

«Οι αντιρωσικές κυρώσεις οδηγούν στην εγκατάλειψη πολλών χωρών από το δολάριο, εξαιτίας του οποίου η Ουάσιγκτον χάνει την ικανότητα να προβάλλει τη δύναμή της στη διεθνή σκηνή», γράφει ο αρθρογράφος της New York Post, Τζέι Νιούμαν.

«Η εγκατάλειψη του δολαρίου θα έφερνε ισχυρό πλήγμα στη θέση της Αμερικής στη διεθνή σκηνή. Η εποχή που ήταν δυνατή η εκτύπωση απεριόριστου αριθμού δολαρίων μπορεί να φτάσει στο τέλος της και μαζί της η ικανότητά μας να αγοράζουμε ξένα αγαθά φτηνά θα παραμείνει στην παρελθόν», αναφέρει ο συγγραφέας.

Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο και την Ρωσία που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά;

Σύμφωνα με τον Τζέι Νιούμαν, «περισσότερες από εκατό χώρες δεν υποστήριξαν τα δυτικά μέτρα κατά της Ρωσίας με αποτέλεσμα να προκύψουν «οικονομικοί συνασπισμοί που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα για την πώληση αγαθών».

Ο Τζέι Νιούμαν τόνισε ότι η «απουσία εναλλακτικής λύσης στο δολάριο, για την οποία μίλησαν δυτικοί αναλυτές, αποδείχθηκε απατηλή».

Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ χωρών που χρησιμοποιούν εθνικά νομίσματα οδηγούν σε μείωση της ζήτησης για το δολάριο και, κατά συνέπεια, στην αξία του. Ως αποτέλεσμα, εξήγησε ο Νιούμαν, θα ακολουθήσει σταδιακή αύξηση των τιμών.

Λόγω της πτώσης του δολαρίου, κατέληξε ο δημοσιογράφος, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χάσουν το βάρος τους στη διεθνή σκηνή και επίσης κινδυνεύουν να βρεθούν σε «τρύπα χρέους».

Διαβάστε επίσης:

Η χρονιά των Rafale: Τρελή η επιτυχία των ελληνικών μαχητικών και έχει και άλλο – H Ελλάδα τα εκτόξευσε;

Ελληνοτουρκικά: Επική «κωλοτούμπα» Ερντογάν – «Δεν έχουμε ανάγκη τους S-400»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το λάθος της Ουάσιγκτον με το δολάριο και την Ρωσία που καταστρέφει την Αμερική σιγά σιγά;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ