Αρχική » Γεωστρατηγική

Τουρκία: Αντιδράσεων συνέχεια με την παρουσία στόλου των ΗΠΑ στη Μεσόγειο – Ετοιμάζει πολεμική άσκηση ανοιχτά της Κύπρου!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την παρουσία στόλου των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Ιωσήφ Σηφάκης Featured Γεωστρατηγική
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για την παρουσία στόλου των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η παρουσία στόλου των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο, λίγες μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Μάλιστα, η Άγκυρα δεν μένει στα λόγια καθώς, προχωρά στην ναυτική άσκηση – απάντηση «Κόντρα» με πραγματικά πυρά.

«Η άσκηση αποτελεί απάντηση στην παρουσία αμερικανικών αεροπλανοφόρων» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Πάντως, η τουρκική άσκηση θα γίνει ανοιχτά της Κύπρου, όχι και τόσο κοντά στα αμερικανικά αεροπλανοφόρα ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

«Να κλείσουμε την αμερικανική βάση του Ιντζιρλίκ» σχολιάζει δε, στο πρωτοσέλιδό της η SOZCU.

Η άσκηση, με πραγματικά πυρά, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτά της Κύπρου και αποτελεί απάντηση στην παρουσία αμερικανικών αεροπλανοφόρων στην περιοχή και σε συνέχεια όσων είχε δηλώσει ο Ερντογάν για την παρουσία των ΗΠΑ στη Μεσόγειο.

«Η Τουρκία είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στη Γάζα. Η Τουρκία δίνει απάντηση και στον αποκλεισμό της Γάζας.

Με την εμφάνιση αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην περιοχή που βρίσκονται κοντά τα τουρκικά γεωτρύπανα, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX και σύμφωνα με την ανακοίνωση το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα κάνει άσκηση στα ανοιχτά της ”Tουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”» σημειώθηκε στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου TGRT Haber.

Διαβάστε επίσης: 

Rafale: Βγήκαν για πρώτη φορά τα F4 σε άσκηση του ΝΑΤΟ και τρελάθηκαν

Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Αντιδράσεων συνέχεια με την παρουσία στόλου των ΗΠΑ στη Μεσόγειο – Ετοιμάζει πολεμική άσκηση ανοιχτά της Κύπρου!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ