Αρχική » Γεωστρατηγική

Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο – Τι έκαναν οι Τούρκοι – Παρακολουθεί η Αθήνα

Τουρκική NAVTEX, με ισχύ έως την 10η Οκτωβρίου περιπλέπει τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι έκαναν οι Τούρκοι - Παρακολουθεί η Αθήνα

Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο και ενώ Αμερικανοί και Βρετανοί έχουν αναπτύξει σημαντικές μονάδες των στόλων τους στην περιοχή, με φόντο την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Τουλάχιστον με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν Αμερικανοί και Βρετανοί την απόφαση της Άγκυρας να εκδόσει NAVTEX στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, για ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού της.

Η συγκεκριμένη NAVTEX, με ισχύ από την 16η έως την 20η Οκτωβρίου περιπλέπει τα πράγματα στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς εκεί βρίσκονται αμερικανικά αεροπλανοφόρα και πλοία συνοδείας τους, μεταξύ των οποίων και η ελληνική φρεγάτα Ψαρά.

Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο

Πολεμικά πλοία έχουν στείλει και οι Βρετανοί.

Αν στείλουν και Bayraktar οι Τούρκοι το πράγμα θα… μπλέξει αρκετά καθώς οι ασκήσεις των Τούρκων λένε ότι θα είναι με πραγματικά πυρά.

«Τι κάνει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο Ισραήλ; Κύριε Αμερική, πού είναι η Αμερική, η Μεσόγειος, το Ισραήλ, η Παλαιστίνη; Τι κάνετε εκεί; Τώρα, είναι κατάλληλο για μια χώρα όπως η Αμερική να εδραιώσει την ειρήνη; Ή είναι καλύτερα να πάω εκεί με βενζίνη και καύσιμα; αξίζει;», είχε δηλώσει για την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως η είδηση για την τουρκική NAVTEX έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον τουρκικό τύπο.

Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο - Τι έκαναν οι Τούρκοι - Παρακολουθεί η Αθήνα

Διαβάστε επίσης: 

Rafale: Βγήκαν για πρώτη φορά τα F4 σε άσκηση του ΝΑΤΟ και τρελάθηκαν

Ανακοινώθηκε η τοποθεσία απογείωσης του αμερικανικού F-16 που κατέρριψε το τουρκικό UAV

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Έξαλλοι ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία με αυτά που κάνει στην Ανατολική Μεσόγειο – Τι έκαναν οι Τούρκοι – Παρακολουθεί η Αθήνα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ