Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Ελλάδα συζητούσε με τον Ερντογάν 8,5 ναυτικά μίλια σε αέρα και θάλασσα

Όταν η Ελλάδα είχε στα χέρια της το «χαρτί» του βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Όταν η Ελλάδα συζητούσε με τον Ερντογάν 8,5 ναυτικά μίλια σε αέρα και θάλασσα

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Ελλάδα συζητούσε με τον Ερντογάν 8,5 ναυτικά μίλια σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο χωρίς γκρίζες ζώνες και casus belli.

Eλλάδα και Τουρκία συζητούσαν το 2003 με την Τουρκία για συμφωνία Αθήνας – Άγκυρας στα 8,5 μίλια σε αέρα και θάλασσα (αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στη θάλασσα κατά 2,5 μίλια και μείωση στον αέρα του εθνικού εναέριου χώρου από τα 10 μίλια στα 8,5).

Την περίοδο εκείνη των συνομιλιών, σύμφωνα με τον οικονομικό και στρατηγικό αναλυτή, Βασίλη Βαλασάκη, η Ελλάδα είχε στα χέρια της το «χαρτί» του βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της Τουρκίας.

Ο Βασίλης Βαλασάκης μίλησε στον Λάμπρο Καλαρρύτη και την εκπομπή Εμείς οι Έλληνες όπου έκανε λόγο για ξεκάθαρη εξωτερική πολιτική από την Τουρκία, η οποία όπως είπε «θα εκτελεστεί βήμα βήμα».

Ελληνοτουρκικά: Όταν η Ελλάδα συζητούσε με τον Ερντογάν 8,5 ναυτικά μίλια σε αέρα και θάλασσα

Διαβάστε επίσης:

Παιχνιδι κατασκόπων με τα αμερικανικά F-35 – Στοπ από τις ΗΠΑ σε Ισραηλινούς πιλότους με ξένα διαβατήρια

Eισαγγελέας επιχειρεί να βάλει «στοπ» στο ύπουλο σχέδιο των Σκοπιανών για «μακεδονική γλώσσα» στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Όταν η Ελλάδα συζητούσε με τον Ερντογάν 8,5 ναυτικά μίλια σε αέρα και θάλασσα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ