Αρχική » Viral

Μελόνι: Αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τον φόρο στα κέρδη των τραπεζών – «Θα το ξανάκανα γιατί είναι το σωστό»

Οι τράπεζες κατέγραψαν αυξήσεις στον τζίρο τους τελευταίους μήνες.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Διεθνή Viral
Μελόνι: Αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τον φόρο στα κέρδη των τραπεζών - «Θα το ξανάκανα γιατί είναι το σωστό»

Μελόνι: Αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τον φόρο στα κέρδη των τραπεζών ενώ σε συνέντευξή της τονίζει πως θα το ξανάκανε γιατί «είναι το σωστό».

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε τη Δευτέρα ότι αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για την απόφαση της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα να επιβάλει φόρο στα κέρδη των ιταλικών τραπεζών.

Σε συνέντευξή της στις ιταλικές εφημερίδες Corriere della Sera, La Repubblica και La Stampa, η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε τον φόρο ένα «ευαίσθητο θέμα» ενώ αρνήθηκε πως πρόκειται για ενέργεια τιμωρητικού χαρακτήρα.

Μελόνι: Αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τον φόρο στα κέρδη των τραπεζών – «Θα το ξανάκανα γιατί είναι το σωστό»

«Θα το έκανα ξανά. Γιατί πιστεύω στο να κάνω το σωστό… Ήταν μια απόφαση που πήρα (μόνη μου)», είπε στη La Repubblica.

Το υπουργείο Οικονομίας διευκρίνισε ότι ο φόρος 40% στα κέρδη των τραπεζών ήταν εφάπαξ και δεν θα αντιπροσώπευει πάνω από το 0,1% του συνόλου του ενεργητικού τους.

Η απόφαση για την επιβολή αυτού του φόρου ελήφθη καθώς οι τράπεζες κατέγραψαν αυξήσεις στον τζίρο τους τελευταίους μήνες λόγω της αύξησης των επιτοκίων που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να περιορίσει τον «πληθωρισμό», γράφει το γαλλικό challenges.fr.

Διαβάστε επίσης:

Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικό

Τουρκία: Έτσι σχεδιάζει να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μελόνι: Αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» για τον φόρο στα κέρδη των τραπεζών – «Θα το ξανάκανα γιατί είναι το σωστό»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ