Αρχική » Viral

Μία από τα ίδια! Προσοχή σε μήνυμα θα λάβετε στο κινητό σας

Το έχουν ξεφτιλίσει, το έχουν ξεχειλώσει, αλλά εμείς πρέπει να προσέχουμε που θα στείλουμε τα χρήματά μας. Μηνύματα παγίδες στο κινητό

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Viral
Μία από τα ίδια! Προσοχή σε μήνυμα θα λάβετε στο κινητό σας

«Γεια σου μαμά, εγώ είμαι ο/η …» με αυτό το μήνυμα ξεκίνησαν τα οικονομικά προβλήματα μιας 67χρονης από την κεντρική Ευρώπη. Η γυναίκα ήταν πεπεισμένη ότι ο αποστολέας του μηνύματος ήταν η κόρη της. Νομίζοντας ότι θα τη βοηθούσε να αγοράσει ένα νέο τηλέφωνο, μετέφερε σχεδόν 560€, στον λογαριασμό του απατεώνα.

Η Ιστορία

Τη Δευτέρα, 31 Ιουλίου, η 67χρονη από την Łęczna (Πολωνία) έκανε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έλαβε ένα γραπτό μήνυμα με το περιεχόμενο: «Γεια σου μαμά, είμαι εγώ…» ακολουθούμενο από το όνομα της κόρης της.

Το περιεχόμενο του γραπτού μηνύματος έλεγε ότι το τηλέφωνο (της κόρης της) έπεσε στην τουαλέτα. Χρειάζομαι χρήματα για να αγοράσω ένα νέο τηλέφωνο.

Ζήτησε να της μεταφέρει σχεδόν 560€. Η αθώα μάνα δεν υποψιάστηκε τίποτα κι έκανε τη μεταφορά στον λογαριασμό άμεσα. Στη συνέχεια η 67χρονη επικοινώνησε με την κόρη της, η οποία έμεινε έκπληκτη όταν έμαθε τα καθέκαστα.

Η αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση, κάνοντας έκκληση για προσοχή, “Έχετε το νου σας, προτού μεταφέρουμε χρήματα ή αν κάνουμε μεταφορά σε οποιονδήποτε, πρέπει να επικοινωνήσουμε με το άτομο μέσω τηλεφώνου, ώστε να επαληθεύσουμε ότι το άτομο που μας ενδιαφέρει χρειάζεται βοήθεια και δεν είναι απόπειρα απάτης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, μην ενεργείτε ποτέ βιαστικά, γιατί μπορεί να χάσουμε τις οικονομίες μας».

Σημειώνεται ακόμα να μην κάνετε κλικ σε κανέναν σύνδεσμο που αποστέλλεται. Οι απατεώνες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να μας πάρουν χρήματα. Παραβιάζουν την ασφάλεια των λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα και υποδύονται τους κατόχους τους. Χρησιμοποιούν ιστότοπους που μοιάζουν με τραπεζικές υπηρεσίες.

Το ανυποψίαστο θύμα κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο που το ανακατευθύνει σε έναν ιστότοπο κι εισάγει τα στοιχεία της κάρτας πληρωμής ή τους κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικής τραπεζικής.

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΩΔΙΚΟΥΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης

Κύπρος: Προκαλούν οι Τούρκοι με τον Τατάρ – Εμμένουν στα δύο κράτη αλλά θέλουν συνεργασία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μία από τα ίδια! Προσοχή σε μήνυμα θα λάβετε στο κινητό σας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ